1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çocuk istismarcısını uzakta aramayın
Çocuk istismarcısını uzakta aramayın

Çocuk istismarcısını uzakta aramayın

Ülkemizde son dönemlerde artış gösteren çocuk istismarı ve cinsel taciz vakaları, herkesi tedirgin etti. Sosyal Hizmet Uzmanı Başel ve Sosyolog Salman ise, ailelere bu konuda çok önemli bir uyarıda bulundu:

A+A-

Ülkemizde son dönemlerde artış gösteren çocuk istismarı olayları, tüm aileleri tedirgin etti.

Ne yapacağını, nasıl davranacağını bilemeyen ebeveynler, çocuklarını istismardan, cinsel saldırılardan, tacizden nasıl koruyacağını kara kara düşünmeye başladı.

Toplumda infiale neden olan bu tür olaylarla ilgili Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve Sosyolog Nihal Salman, ailelere çok önemli bir uyarıda buluyor:

“İstismarcıyı uzakta aramayın”.

Çocuk istismarının pek çok çeşidinin olduğuna değinen uzmanlar, cinsel istismarın bunların en önemlisi olduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar, çocuk istismarcılarının çoğunun tanıdık kişiler olduğunun altını çizerek, olayın ‘çocuğun tanıdığı birisi/birileri tarafından’ ve ‘annenin görmediği bir durumda’ yaşandığını da söyledi.

Bilinçsizliğin, istismara kapı araladığına işaret eden uzmanlar, sosyal medyayı kullanma yaşının çok düştüğünü, sanal hayatın dışarıdan daha da büyük tehlikeleri barındırdığı vurgusu yaptı.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.