1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Çocuklarımız evlenmekten korkuyor”
“Çocuklarımız evlenmekten korkuyor”

“Çocuklarımız evlenmekten korkuyor”

Akçiçek Köyü Muhtarı Ali Kinsiz, en büyük sorunun dağıtılmayan kırsal kesim arsaları olduğunu söyledi. Muhtar Kinsiz, bu nedenle köy gençliğinin evlenmeyi düşünmediğini ifade etti

A+A-

“Köyde doğup büyüyen çocuklar, burada kalmak istiyor. Köyde nüfus da azaldı. Muhtarlıkta 5. dönemimdir, ilk muhtar olduğum zaman nüfus 150 civarındaydı. Göç ve vefat edenlerden sonra şu an 80 kişi kaldı”


“Güney Kıbrıs’tan gelen heyetle Vakıflar İdaresi’ne gidip görüştük. Rumlar, kendi imkânlarıyla kiliseyi tamir ettirmek istediler ama izin çıkmadı. Kilise tamir edilip açılsa köy canlanır diye düşünüyorum”


“Bir diğer sorun ise taş ocaklarıdır. Bu taş ocakları bizi en çok da yazda etkiliyor. Tozun toprağın yanı sıra dağda yapılan patlamadan dolayı sarsıntı oluyor. Bu aşırı sarsıntı sonucunda ise evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geliyor”

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.