1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Corona alarmı!
Corona alarmı!

Corona alarmı!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa'da da yayılmaya başlayan corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye yükseldi. Dünya genelinde görülen vaka sayısı 6 bini geçerken, Çin dışında şimdiye kadar ölümlü vaka görülmedi.

A+A-

Geçen yıl sonu ortaya çıkan ve 2020 başında korku salmaya başlayan corona virüsü can almaya devam ediyor. Virüs çevre ülkelerin dışında ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa gibi binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelere de sirayet etmiş durumda.

Yetkililer corona virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının Çin’de 132’ye yükseldiğini duyurdu. Tüm dünyada tespit edilen vaka sayısının ise 6 bin 56’ya yükseldiği açıklandı. Bugüne kadar Çin dışında herhangi bir ölümlü vaka bilgisi gelmedi.

FOTO: Melbourne Üniversitesi, Dhoerty Enstitüsü/ Corona virüsünün mikroskobik görüntüsü.

TEŞHİS VE TEDAVİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Bu arada, corona virüsüyle mücadelede “mühim bir ilerleme” kaydedildi. Avustralyalı bilim insanları, Çin dışında ilk kez yeni bir corona virüsü oluşturdu. Bu keşfin virüsün teşhis ve tedavisine katkı sağlaması umuduyla Dünya Sağlık Örgütü’yle paylaşılacağı belirtildi.

SARS SALGININI ŞİMDİDEN GEÇTİ

Şu ana kadar Çin'de tespit edilen corona virüsü vakası, 2002-2003 yılında yaşanan SARS salgınındaki vaka sayısını şimdiden geçmiş durumda. Kasım 2002-Temmuz 2003 arasındaki SARS krizinde toplam 774 kişi hayatını kaybetmişti. SARS döneminde dünya genelinde 8 bin 98 vaka belirlenmişti. Corona virüsü şimdilik SARS kadar ölümcül görünmese de yayılma hızı açısından ondan daha tehlikeli...

Çin (ana kara) – 5 bin 974 vaka
Hong Kong – 8 vaka
Macao – 5 vaka
Tayvan – 8 vaka
Tayland – 14 vaka
ABD – 5 vaka
Avustralya – 5 vaka
Singapur – 5 vaka
Malezya – 7 vaka
Güney Kore – 4 vaka
Japonya – 6 vaka
Fransa – 4 vaka
Vietnam – 2 vaka
Nepal – 1 vaka
Kanada – 2 vaka
Kamboçya – 1 vaka
Sri Lanka – 1 vaka

CORONA TÜRKİYE’DE GÖRÜLMEDİ

Türkiye’de İstanbul Büyükçekmece, Nevşehir, İzmir ve Nevşehir’de corona virüsü alarmı verilmişti. Ancak yapılan tetkiklerde Çinli turistlerde ve bir Türk iş adamında corona virüsüne rastlanmadı.

İstanbul’daki vakada Büyükçekmece’den Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen iki Çinli turist, memleketlerine gönderilmişti. Bu iki Çinli turistin virüsün ortaya çıktığı Wuhan’dan geldikleri açıklanmıştı.

Öte yandan dün Kapadokya turu kapsamında Aksaray Sultanhanı ilçesine giden 10 Çinli turist ile şoför ve rehberin bulunduğu kafileden bir Çinli öksürük şikâyetiyle hastaneye başvurdu.

Bunun üzerine tüm kafile tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu ana kadar corona virüsü tanısı olan bir hastamız yok” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.