1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Çözüm ve barışı destekleyeceğiz”
“Çözüm ve barışı destekleyeceğiz”

“Çözüm ve barışı destekleyeceğiz”

Sendikal Platform’un içerisinde yer alan sendikalar, ülkede iç siyasette yaşanan hareketliliği ve nasıl bir Cumhurbaşkanı adayına destek vereceklerini açıkladı.

A+A-

Dış siyasette yaşanan hareketliliğin yanı sıra iç siyasette de yaşanan hareketliliğin yönü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru son sürat yol alıyor.

Siyasi partilerde Cumhurbaşkanı adayı belirleme heyecanı aynı zamanda hemen her açıklamanın da seçimle ilişkilendirilmesine neden oluyor.

Sendikal Platform’un içerisinde yer alan sendikalar, iç siyasette yaşanan hareketlilik ve “nasıl bir cumhurbaşkanı adayına destek verecekleri” hakkında Haberci’ye önemli açıklamalarda bulundu.

BENGİHAN: SİYASETE YÖNELİK YIPRATMA VE SAYGISIZLIK

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik, “Özellikle sağ partiler, kazanmak için her şey mubahtır şeklinde hareket ediyor” yorumunda bulundu.

Bengihan, son günlerde cumhurbaşkanlığına aday veya aday olması muhtemel isimlere yönelik sistematik şekilde yıpratma politikası izlendiğinin de altını çizdi.

Bengihan, “Bu Kıbrıs Türk toplumunun siyasetine yönelik, parti başkanları ve makamlara saygısızlık ile seçme ve seçilme hakkına yapılan bir itibarsızlaştırmadır” dedi.

“ÇÖZÜM VE BARIŞI DESTEKLEYECEĞİZ”

KTAMS’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çözüm ve barıştan yana olan liderleri destekleyeceğinin altını çizen Bengihan, bunun da iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitlik içeren federasyon temelinde çözümü destekleyen bir adayın destekleneceği anlamına geldiğine vurgu yaptı.

Bengihan, “Federasyon temelli bir çözümü desteklemeyen bir aday KTAMS’ın kararı dışındadır” diyerek,  böyle bir adayın desteklenmesinin de zor olduğuna işaret etti.

“ÇÖZÜM VE FEDERASYON TEMELİ ÖNCELİĞİMİZ”

KTAMS’ın genel kurul kararına da dikkat çeken Bengihan, “Kıbrıs’ta olası bir çözümün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyondan geçtiği yönünde genel kurul kararımız bulunmaktadır. Aynı zamanda bu Birleşmiş Milletler’in de aldığı bir karardır” şeklinde konuştu.

Bengihan, federasyon temelli görüş dışında kamuoyunda yer bulan bazı görüşleri savunanları ise, insanların inanç ve umutları ile oynamakla suçladı.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.