1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım, hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak"
"Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım, hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak"

"Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım, hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak"

Depremde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyareti için KKTC’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kabristanlığı da ziyaret etti.

A+A-

Türkiye Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının ailelerini ziyaret etti.

Karakaya, Konuklu, Yiğittürk, İş, Dağlı, Çetintaş, Kılıç ve Çetiner ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden çocukların mezarlarına çiçek bırakarak dua etti.

CHP lideri, Kuzey Kıbrıs dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Selvi Kılıçdaroğlu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda “Orada bir cinayet işlendi, bunun başka adı yok” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, İsias Otel’de hayatını kaybeden tur operatörlerinin ailelerini de ziyaret edeceğini söyledi. 

"İktidar KKTC’li yurttaşlara kulaklarını kapadı, başsağlığı dilemeyi bile çok gördü" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Büyük, korkunç bir acı. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Çocukların odalarında mum yanıyor, herkes feryat içinde. Bizde babası ölene yetim, annesi ölene öksüz deriz. Peki evlatlarını kaybeden anne ve babalara ne diyeceğiz? 

Çocukların katilleri belli. Gereğini birkaç ay sonra yapacağımı o ailelere anlatmak için oraya gittim. Allah nasip ederse cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım. Hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak.

Şampiyon Melekler’i unutmayacağım, Sinan Ateş’i unutmayacağım, Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Sevgili halkım, sen de unutma.” 

ORADA BİR CİNAYET İŞLENDİ”

CHP lideri KKTC dönüşünde ise basın açıklamasında bulundu. Ailelerle yapılan görüşmelere değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Adıyaman’da 65 kişiye mezar olan İsias Hotel’in yapımında dere kumu ve çakıl kullanılmıştı. Kuzey Kıbrıslı Voleybol takımının çocukları o otelin altında kaldı.

*Şampiyon Melekler takımı o molozların altında hayatlarını kaybetti. Açıkça söylüyorum, orada bir cinayet işlendi. Bunun başka bir adı yok.

“BU İNSANLARA KULAKLARINI TIKADILAR”

*Aynı binanın altında 31 tur operatörü de bulunuyordu. Onlar da hayatını kaybetti.

*Bugün Kıbrıs’ta 23 aileyi ziyaret ettim. Yüzlerce kişiyle konuştum… Korkunç bir acı. Çocukların odalarında mum yanıyor, herkes feryat içinde ama üzülerek ifade edeyim ki bu insanlara kulaklarını tıkadılar. Baş sağlığı dilemeyi bile çok gördüler.

*Bizde babası ölene yetim, annesi ölene öksüz deriz. Peki evlatlarını kaybeden anne ve babalara be diyeceğiz?

*Bunun ne kadar derin bir acı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu acının adı yoktur. Ben ve Selvi hanım bu acıyı çok iyi biliyoruz. O insanların deprem yerinde neler yaşadığını bilerek oraya gittim.

“ÇOCUK ÖLÜNCE AİLE RUHEN ÖLÜR”

*Unutmamak lazım ki bu milletin dini, ırkı her şeyi çocuktur. Çocuk ölünce bir aile ruhen ölür. Çocukları katilleri belli. Gereğini bir kaç ay sonra yapacağımı o ailelere anlatmak için oraya gittim.

“HESABINI SORACAĞIM”

*Allah nasip ederse Cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım, hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak.

*Hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelip bir vakıf kuracağız. Yüzlerce burs vereceğiz. O çocukların isimleri sonsuza kadar yaşayacak.

“YÜZYILIN SELİ DEMEYE BAŞLADILAR”

*Gelelim Türkiye’ye… Bu liyakatsizlik, beceriksizlik 50 bin kişinin canına mal oldu. Yüzyılın felaketi dediler dün de yüzyılın seli demeye başladılar.

“BU FORMAYI YATAĞIMIN YANINA KOYACAĞIM UNUTMAMAK İÇİN”

Basın mensuplarına bir forma gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kıbrıslı aileler bir forma da verdiler… Bu formayı yatağımın yanına koyacağım. Bu melekleri unutmamak için. Sinan Ateş’i, Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Sevgili halkım sen de unutma.”

Kılıçdaroğlu’na şampiyon melekler forması hediye edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte

depremde Adıyaman İsias Hotel’de hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının ailelerine taziye ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaret esnasında Kemal Kılıçdaroğlu’na forma hediye edildi.

forma.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.