1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık"
"Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık"

"Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık"

Başbakan Ersin Tatar, HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtladı.

A+A-

Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklamalarını eleştirdiği demecinde şunları kaydetti:

“Daha 3 hafta önce Türkiye’de bir toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın marjinal gruplara teslim olduğunu söylemiştim. Bugün olan budur. Maalesef yaptığı açıklama marjinal grupların etkisinde yapılmış bir açıklamadır. Çok yanlış.”

“BAZI EMPERYALİST GÜÇLER DESTEKLİYOR”

“Bu marjinal gruplar Cumhurbaşkanı’nı ‘Türkiye buradan gitsin, Federasyon olsun’a ikna etmek istiyorlar. AB güvencesiyle yeni devlet kuracaklarmış. Garantörlükleri bile tartışma konusu yaptılar.”

“Biz o tarafın kalabalığına Barakacılar diyoruz. Adı Türk, kendileri farklı bir ırk. Bazı emperyalist
güçler de bunları destekliyor.”

“Dr. Fazıl Küçük’ün, Rauf Denktaş’ın çizigisi ne ise bizimki de odur. Annan Planı’ndan sonra
Rumların saldırganlığını hep beraber gördük. Bakın kapılar açık, gençlerimiz karşı tarafa gidiyor, görüyorlar Rum kesimindeki olumsuz bakışı.”

“Halkımız bizi destekliyor. Siz Kıbrıs solunun ‘Gençler artık Türk Ordusunu İstemiyor’ laflarına bakmayın Nagehan Hanım. Gençler de bizim yanımızda. Biz Türkiye’nin güvenliğini, gücünü çok önemsiyoruz, Fırat’ın doğusundaki operasyonun önemini görüyoruz ve Türkiye’nin yanındayız.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK

Başbakan Tatar, Alçı’nın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Ben Başbakan olduğum için bu mesele parti içinde de konuşuluyor. Daha vakit var, halkım ne görev verirse onu yapmaktan kaçınmam.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.