1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Cumhurbaşkanlığı köşkünü Tatar istedi"
"Cumhurbaşkanlığı köşkünü Tatar istedi"

"Cumhurbaşkanlığı köşkünü Tatar istedi"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ülkemize yeni Cumhurbaşkanlığı köşkünün yapılmasını Ersin Tatar'ın istediğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kapalı Maraş’a yaptığı ziyaret sırasında ülkemize yeni bir cumhurbaşkanlığı köşkü yapılması önerisi gündeme gelmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu önerinin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldiğini söyledi. Turan, Meclis Genel Kurulu’nda önceki akşam yeni köşk önerisine ilişkin muhalefetin eleştirilerini yanıtlarken şöyle dedi:

" Kıbrıs'a yakışır"

“Arkadaşlar, sizin gündeminiz olmayabilir ama biz Kıbrıs’ın tüm derdini gündem yapan bir ekibiz. Kıbrıs’ta daha birkaç gün önce bir daha gördük ki en az 100 yıllık bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü içerisinde 3-4 kişinin toplantı yapabildiği, uygun uluslararası şartların olmadığı bir bina mevcut. Oranın Cumhurbaşkanı, bizim ülkemizin Cumhurbaşkanına ‘Beraber kaynaklarımızı değerlendirip Kıbrısımıza yakışır bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yapalım’ dediğinde Rum rahatsız olur, başkaları rahatsız olur ama sizin rahatsız olmanızı inanın utanarak izliyorum. KKTC, en güzel Cumhurbaşkanlığı köşküne layık bir bağımsız devlettir. Siz istemeseniz de oraya biz yapacağız. Tüm dünyanın ulusal toplantıların, BM başta olmak üzere görüşmelerinin olacağı çok özel bir binayı oraya yapacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.