1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dağman, çalışanların anlamsız suçlanması, “yalan yanlış” itham edilmesini kınadı
Dağman, çalışanların anlamsız suçlanması, “yalan yanlış” itham edilmesini kınadı

Dağman, çalışanların anlamsız suçlanması, “yalan yanlış” itham edilmesini kınadı

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dağman, “çalışanların anlamsız suçlanması, yalan, yanlış itham edilmesini” kınadı.

A+A-

Dağman yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetenin sürekli “doğru” bilgiyi almadan, iddia üzerine haber yaparak gümrük çalışanlarını suçladığını belirterek, bu tarz çirkin açıklamaların devam etmesi durumunda Güç-Sen olarak yargıya başvurmak durumunda kalacaklarını kaydetti.

Gümrük Çalışanları olarak görevlerinin ülkeye giriş yapan her türlü eşyadan yasalar çerçevesinde vergi almak, vergiden kaçınanları cezalandırmak olduğunu ifade eden Dağman, dairelerinde işlemler ve vergilendirmenin dönem dönem farklılıklar gösterdiğini belirtti.

Dağman, bu durumun bazen vergi oranlarının güncellenmesinden, bazen de ithal edilen ürünlerin gösterdiği farklılıklardan kaynaklandığını kaydetti.

İlgili gazetede yer alan haberde de, karavanlarda iç donanım farklılık gösterdiği için vergi farkı doğduğunu belirten Dağman, “Çalışanımızın anlamsız suçlanması, yalan yanlış itham edilmesini şiddetle kınıyoruz. Bu tarz çirkin açıklamaların devam etmesi durumunda Güç-Sen olarak yargıya başvurmak durumunda kalacağımızı üzülerek belirtiriz” dedi.

Dağman şöyle devam etti: “Ülkenin daha iyi olması, vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için Gümrük Çalışanları olarak doğru, dürüst ve yasaların öngördüğü şekilde vergi toplamaya; ödemek istemeyenlere ceza kesmeye ve görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Vergi ödemek istemeyenlerin atmak istediği çamur bizi asla yıldırmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.