1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Daha dün Sucuoğlu'na savaş açan Arıklı, şimdi hükümet ortağı olmak istiyor!
Daha dün Sucuoğlu'na savaş açan Arıklı, şimdi hükümet ortağı olmak istiyor!

Daha dün Sucuoğlu'na savaş açan Arıklı, şimdi hükümet ortağı olmak istiyor!

Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun, UBP’nin Genel Başkanı seçilmesi halinde dönemin azınlık hükümetinden çekileceğini söyleyen YDP Genel  Başkanı Erhan Arıklı, yeni kurulacak hükümette Sucuoğlu ile birlikte yer alabileceğinin sinyalini verdi.

A+A-

Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun kendi kurultaylarına müdahale ettiğini, aralarında kan uyuşmazlığı olduğunu, UBP’nin Genel Başkanı seçilmesi halinde dönemin azınlık hükümetinden çekileceğini söyleyen Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel  Başkanı Erhan Arıklı, yeni kurulacak hükümette Sucuoğlu ile birlikte yer alabileceğinin sinyalini verdi.

Arıklı’dan U dönüşü: Demediğini bırakmadığı Sucuoğlu ile hükümet kurmaya yeşil ışık

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Meclis‘te temsil edilmeye hak kazanan partilerin yetkilileriyle görüştü.  YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı görüşme çıkışı yaptığı açıklamayla şaşırttı.

Arıklı, “Sucuoğlu çekilirse hükümetten çekiliriz, aramızda kan uyuşmazlığı var, Sucuoğlu skandallarla parti başına gelmiş biridir, kurultayımıza müdahale etti” sözlerini unuttu ve Sucuoğlu’nun kuracağı hükümette yer alma sinyali verdi.

Arıklı görüşme çıkışı, “Şu an için muhalefette kalmayı arzu ediyoruz ancak bir teklif gelirse ülke için elimizi taşın altına koyarız. Karar vermesi gereken UBP ve Genel Başkanı Faiz Bey’dir. TC’yle imzalanan protokolün maddelerini uygulamada, radikal önlemler için adım atmada kararlı olursa biz kendisine yardımcı olmaktan şeref duyarız ama işi oyalayıp öteleyerek sorunların altında kalacak bir hükümetin de içinde olmayız, o yüzden göreceğiz, zamanı bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.