1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DAÜ “Cup Of Nation Basketball” turnuvası başlıyor
DAÜ “Cup Of Nation Basketball” turnuvası başlıyor

DAÜ “Cup Of Nation Basketball” turnuvası başlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Cup of Nation Basketball” turnuvası başlıyor.

A+A-

3 – 14 Aralık  2018 tarihleri arasında DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan turnuvada bu yıl 13 farklı ülkeden 6 kadın ve 11 erkek takımı mücadele edecek.

Dostluk ve arkadaşlığın da geliştirilmesi amaçlanan söz konusu turnuvada erkekler ve kadınlar iki ayrı grupta yarışacak. Erkekler A grubunda 6 takım (Ürdün, Zimbabve, Türkiye, Mısır, Pakistan, Kamerun), Erkekler B grubunda ise 5 takım (İran, Nijerya, Filistin, Lübnan, Kongo) yer alıyor. Kadınlar 6 takım olarak (Pakistan, Bostvana, Türkiye, Filistin, İran, Rusya) tek grupta mücadele edecek. Kadın takımlar arasında oynanacak olan maçlarda ilk dört sırayı alan takımlar yarı finale yükselecekler. Erkeklerde ise kendi grubunda ilk iki sırayı alan takımlar finale yükselecekler.

Söz konusu “Cup of Nation Basketball” turnuvasının açılışı 3 Aralık 2018 Pazartesi günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çapraz eşleşme yöntemi ile bir üst turda elemeye dayalı mücadeleye devam edecekler. 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında grup karşılaşmaları, 13 Aralık 2018 tarihinde yarı final karşılaşmaları, 14 Aralık 2018 tarihinde ise final karşılaşmaları gerçekleştirilecek.  Organizasyonun kapanış gecesinde üçüncülük – dördüncülük ve şampiyonluk maçları oynanacak.  Ayrıca,  final günü smaç yarışması, serbest atış yarışması ve 3 sayı atışları gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.