1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tıp Bayramını kutlayacak
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tıp Bayramını kutlayacak

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tıp Bayramını kutlayacak

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tıp Bayramını kutlayacak

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde, bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak 14 Mart 2018 Çarşamba günü, saat 09:30’da, DAÜ Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Büstü’ne DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, akademik personel ve öğrenciler tarafından çelenk sunulacak. Aynı gün saat 14:00’te ise Beyaz Önlük Giydirme ile Yüksek Şeref – Şeref Sertifika Töreni gerçekleştirilecek. Etkinlik Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Tanıtım filmi gösterimi ve Makka Rothery-Dilşad Asadova tarafından sunulacak müzik dinletisi ardından ise DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri adına Salih Çanlar ile Fadilah Ahmed, Dekan Prof. Dr. Nahide Gökçora ve Rektör Prof. Dr. Necdet Osam açılış konuşmaları yapacaklar.

Hekimliğe İlk Adımı Atacaklar

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek olan Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek hekim olma yolundaki ilk adımlarını atmış olacaklar. Söz konusu etkinlik, Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos’un gerçekleştireceği “Kalp Cerrahisinde Yenilikler” konulu sunum ve ardından 2017-2018 Akademik Yılı öğrencilerine yüksek şeref ve şeref belgelerinin takdim edilmesi ile devam edecek. Etkinlik, fakülte mezunlarının verecekleri mesajların sonrasında, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencisi Seba Beter’in gerçekleştireceği gitar performansı ve ardından düzenlenecek olan kokteyl ile sona erecek.

Ord. Prof. Dr. Kalangos Kimdir?

1993 senesinde Cenevre Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahı olarak görevine başlayan Ord. Prof. Dr. Kalangos, sırasıyla 1998 senesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi’nin Kürsü Başkan Yardımcılığ’ına, 2001 senesinde Kürsü Başkanlığı’na ve 2011 senesinde Kardiovasküler Merkez'in Direktörlüğü’ne atanmıştır. Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2006 yılında Profesörlük ve 2012 senesinde "Ordinaryüs Profesör" unvanı almıştır. 300'ü aşkın makalesi bulunan Ord. Prof. Dr. Kalangos, 800'e yakın konferansta davetli konuşmacı olarak veya yaptığı sunumlarla yer almıştır. Uluslararası cerrahi dergilerinde yayınlanmış ve kabul görmüş kendine ait 4 ayrı tekniği olan Ord. Prof. Dr. Kalangos, ayrıca kendi adı ile anılan ilk bio-emilir kapağı geliştirmiştir. “Hepimiz İçin Kalp” (Hearts for all)  yardım kuruluşunun ve Kalangos Vakfı’nın kurucusu olan Ord. Prof. Dr. Kalangos, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı binlerce ücretsiz ameliyat ve ortak çalışmalar ile sayısız hasta için umut ışığı olmaya devam etmektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.