1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Alireza Fazeli’yi ağırladı
DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Alireza Fazeli’yi ağırladı

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Alireza Fazeli’yi ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Sheffield Üniversitesi Tıp Fakültesi, Üreme ve Gelişim Tıbbı ve Tartu Üniversitesi, Translasyonel Tıp ve İşlevsel Genomik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alireza Fazeli’yi ağırladı.

A+A-

“Erkeklerde Hamilelik: Bir mit mi yoksa gerçek mi?”

Prof. Dr. Fazeli’nin çarpıcı başlıklı ‘Erkeklerde Hamilelik: Bir mit mi yoksa gerçek mi?’ olan sunumunu Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psikoloji, Eczacılık ve diğer fakültelerden birçok öğrenci ve akademisyen izledi. Sunumunda denizatlarından örnekler veren Prof. Dr. Fazeli, bu türlerde döllenen yumurtaları doğadaki birçok örneğin aksine dişilerin değil erkeklerin taşıdığını, bu sebeple buna bir nevi ‘erkek hamileliği’ diyebileceğimizi belirtti. Bu sayade çevresel faktörlerin embriyo gelişimini ve genlerin ifade edilişini nasıl etkilediğini görebilmek için denizatlarının iyi bir model olduğunu anlatan Prof. Dr. Fazeli, yaptıkları deneylerde kullandıkları metodlardan da örnekler vererek buldukları sonuçları açıkladı.

Oldukça enerjik ve neşeli bir atmosferde yapılan sunumun son kısımlarında ise Prof. Dr. Fazeli, DAÜ öğrencilerine kendi akademik kariyerinden örnekler verdi. DAÜ öğrencilerine kariyer planlamalarıyla ilgili samimi öğütlerde bulunan Prof. Dr. Fazeli, başarıya giden yolda pes etmemenin ve engellerin etrafından dolaşmanın önemini kendi hayatından örnekler vererek anlattı. Prof. Dr. Fazeli, sunum sonrasında ise DAÜ öğrencilerinin uzun uzun sorularını yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.