1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ “II. Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” başlıyor
DAÜ “II. Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” başlıyor

DAÜ “II. Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” başlıyor

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği iş birliği ile “II. Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

A+A-

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gösterilen DAÜ Tanıtım Filmi sonrasında konuşan Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Uzman Fizyoterapist Şahveren Çakartaş geçen yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. Birlik hakkında bilgiler veren Çakartaş, birliğin hedefleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.  

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ender Angın gerçekleştirdiği konuşmasında herkese hoşgeldiniz diyerek kongre hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Engın, kongre süresince ele alınacak olan konuların Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında karşılaşılan problemlere ışık tutacağına inandığını belirtti ve bölüm hakkında bilgiler de vererek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger sağlık sisteminin yeni ortaya çıkan sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğunu dile getirerek sağlık sisteminde rehabilitasyonun yeniden ele alınması gerektiği üzerinde durdu. Prof. Dr. Düger, rehabilitasyona olan talebin nüfusun yaşlanması ve hastalıkların çoğalması ile arttığına değinerek rehabilitasyonun koruma sürecinin bir parçası olduğunu vurguladı. Kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Düger, mesleğin yüceltilmesi ve hakettiği yere gelmesi için Kıbrıs Türk Fizyotarapistler Birliği ile birlikte çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç kongre hakkında bilgiler vererek kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Malkoç, fakültenin henüz genç bir fakülte olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılara imza attığının altını çizdi.

Kongre Onursal Başkanı ve Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Algun DAÜ’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek çok geniş bir alana sahip olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanının söz konusu kongre ile ele alınacağından memnun olduğunu dile getirdi.

Açılışta konuşan DAÜ Rekötrü Prof. Dr. Necdet Osam, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, kongerenin DAÜ ev sahipliğinde gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ hakkında geniş bilgiler vererek DAÜ’nün KKTC’nin eğitim anlamında ortaya koyduğu eserlerin başında geldiğini de vurguladı. DAÜ’nün son 10 yıl içerisinde sağlık alanında ciddi yatırımlar ve gelişmeler yaptığına değinen Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün son olarak Diş Hekimliği Fakültesi’ni açma yönünde gerekli çalışmaları tamamladığının da altını çizdi. DAÜ’nün Kıbrıs Türk Halkı’na ve evrensel dünyaya hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Osam, kongrenin verimli geçmesini temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Algun’a Kıbrıs’a özgü ipek işi pano takdiminde bulundu. Ardından Uzm. Fzt. Çakartaş, Malkoç ve Algun’a çiçek takdiminde bulundu.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağlı “Engelsiz Dansçılar”ın gerçekleştirdiği dans gösterisinin ardından Prof. Dr. Candan Algun ve Prof. Dr. Ayşe Livanelioğlu moderatörlüğünde ilk oturum gerçekleştirildi.  Söz konusu oturumda Doç. Dr. Akmer Mutlu “Riskli Bebeklerde Erken Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yöntemleri”, Uzm. Fzt. Ünal Aras Değer “Serebral Palsili Olgularda Kuvvetlendirme Eğitimi”, Uzm. Fzt. Hülya Özbeşer “Günümüzde Pediatrik Hastalarda PETO (İletimsel Eğitim) Tekniğinin Kullanımı” ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Güçhan Topçu “Serebral Palsili Olgularda Fonksiyonel Beceri Eğitimi: Yardımcı Cihazlar” konularında sunumlar gerçekleştirdi.  

16 Aralık 2017 tarihinde de devam edecek olan konferansta atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.