1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden iki yeni yüksek lisans programı
DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden iki yeni yüksek lisans programı

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden iki yeni yüksek lisans programı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, iki yeni yüksek lisans programını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yükseköğretimine kazandırdı.

A+A-

KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylanan “Diplomasi ve Çatışma Yönetimi” ile “İnsan Kaynakları Yönetimi” başlıklı programlar, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi için başvuru kabul etmeye başladı. DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, yeni yüksek lisans programlarına lisans diplomasına sahip öğrenciler 15 Eylül 2018 tarihine kadar http://grad.emu.edu.tr adresini ziyaret ederek başvuru yapabileceği bildirildi.

Küresel Olanaklar Sağlıyor

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından yürütülen “Diplomasi ve Çatışma Yönetimi” İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programı 7 ders, seminer dersi ve tez çalışmasından oluşuyor. Uluslararası Hukuk ve Küresel Yönetim gibi çeşitli bilim dallarını kapsayan programda hem teorik, hem de pratik açıdan çatışma ve çözüm alanının genel bir çerçevesi verilecek. Program, yerel arabuluculuktan uluslararası insani yardım ve barış inşa organizasyonlarıyla çalışmaya kadar uzanan kariyerler için gerekli bilgi ve becerileri sağlıyor. Program aynı zamanda yerel, bölgesel ve küresel aktörler arasında bağlantılar kurarak, programa katılacak öğrencilere yararlı olabilecek bağlantıları sağlayacak.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından yürütülen “İnsan Kaynakları Yönetimi” İngilizce Tezsiz Yüksek Lisans Programı ise 10 ders ve proje çalışmasından oluşuyor. İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı, işletmelerde ve kurumlarda eksikliği duyulan personel yönetimi sorununa çözüm getirmeyi ve insan kaynaklarının daha verimli ve profesyonelce yönetilmesi için gereken bilgi ve donanımda mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.