1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Turizm Fakültesi Avrupa’da çıtayı yükseltti
DAÜ Turizm Fakültesi Avrupa’da çıtayı yükseltti

DAÜ Turizm Fakültesi Avrupa’da çıtayı yükseltti

DAÜ Turizm Fakültesi, Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde düzenlenen 31. Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği konferans ve farklı gastronomi yarışmalarına katılarak, Barista alanında ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi 12-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde düzenlenen 31. Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği (AEHT) konferans ve farklı gastronomi yarışmalarına (Barista, Mutfak Sanatları ve Pastacılık) katılarak, Barista alanında ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, yarışmaya giderken 2016 ve 2017’de katıldıkları yarışmalardan 3. olarak bronz madalya ile döndükleri ve bu yıl da çıtayı yükseltme hedefinde olduklarını açıkladığını belirterek, hedeflerini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Kılıç, bu yıl Turizm Fakültesi olarak 31.si gerçekleştirilen etkinliklerin genel kuruluna da katıldıklarını ve Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı turizm ve otelcilik okulu ile bir araya gelerek ortak çalışmaların başlatılması konusunda adım attıklarını belirtti.

Gastronomi yarışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Prof. Dr. Kılıç, Avrupa’dan 280 okulun üye olduğu Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği’nin 10 farklı alanda her birinde ise 20’den fazla ekip ve öğrencinin katılımıyla 600’ün üzerinde yarışmacının oldukça yoğun geçen yarışmalarda ter döktüğünü ve Barista alanında yarışan Yalkın Özbahadır’ın gümüş madalya kazanmasının gurur verici olduğunu ifade etti. 

Uluslararası etkinliklerde yer almanın gerek ülke gerekse üniversite açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, yarışmalarda gastronomi alanında İ. Çağlar Güden ile pastacılık alanında Melisa Bağzıbağlı’nın 20 grubun içerisinde 4. olduklarını vurguladı. Uluslararası arenada yarışmanın vizyon olarak öğrencilere çok şey kattığını ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Kılıç DAÜ Turizm Fakültesi olarak gerek fiziksel gerek akademik gerekse uluslararası düzeyde verdikleri eğitimle  kalite açısından zirveye çıkmak için her türlü gayreti gösterdiklerinin de altını çizdi.

Son olarak Turizm-Otelcilik ve Gastronomi alanlarında sahip oldukları akreditasyon ve uluslararası üyeliklerle de eğitimdeki başarılarını pekiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Kılıç,  Öğretim Görevlisi Kurtuluş Özbaşar’ın gastronomi yarışmalarında jüri üyesi olarak görev almasının da ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Dünya Şefler Birliği (WACS) üyesi olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün yarışmalara katılacak olmasının yanı sıra, Özbaşar’ın da ayrıca WACS resmi onaylı jüri üyesi olarak bu etkinliklerde görev yaptığını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, bu başarılarındaki katkıları için fakültedeki tüm çalışma arkadaşlarına ve özellikle bu yarışmalarda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.