1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Turizm Fakültesi, Türkiye adresli yayınlarda birinci sırada
DAÜ Turizm Fakültesi,  Türkiye adresli yayınlarda birinci sırada

DAÜ Turizm Fakültesi, Türkiye adresli yayınlarda birinci sırada

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de dahil olmak üzere Türkiye adresli yayınlarda birinci sırada yer alma başarısı gösterdi.

A+A-

Cem Oktay Güzeller ve Nuri Çeliker (2018) tarafından ‘Advances in Hospitality and Tourism Research’ dergisinde “Bibliometric Analysis of Tourism Research for the Period 2007-2016” adlı bilimsel makale yayınlanmıştır. Bu makalede, alanın önde gelen toplam 19 bilimsel akademik dergisinde (Tourism Management, International Journal of Contemporary Hospitality Management, Interntional Journal of Tourism Research ve International Journal of Hospitality Management,v.b.) 2007-2016 döneminde KKTC dahil olmak üzere turizm ve konaklama sektöründen örneklem içeren çalışmalar ele alınmıştır.  Değerlendirme sonucuna göre DAÜ Turizm Fakültesi, Türkiye adresli yayınlarda birinci sırada yer alma başarısı göstermiş olup, yine aynı çalışma sonucuna göre Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe, en fazla yayın yapmış en üretken yazar olarak birinci sırada gösterilmiştir. Ayrıca,  araştırma sonucuna göre 2007 – 2016  döneminde Türkiye adresli (KKTC dahil) toplam makalelerin %13.6’sının Prof. Dr. Osman M. Karatepe tarafından yapıldığı belirtildi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.