1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Turizm Fakültesi’nden Dünya Barış Günü etkinliği
DAÜ Turizm Fakültesi’nden Dünya Barış Günü etkinliği

DAÜ Turizm Fakültesi’nden Dünya Barış Günü etkinliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso koordinatörlüğünde Dünya Barış Günü’ nedeniyle etkinlik gerçekleştirdi.

A+A-

Lefkoşa'da yaşayan Suriye ve Filistinli çocuklarla yönelik ‘Savaşlardan Uzak Bir Dünya Dileğimiz’ mesajıyla hayata geçirilen etkinlik Lefkoşa Mayza Park Café’de gerçekleştirildi.

Etkinliğe  Azerbeycan, Kamerun, Nijerya, Çin, Türkmenistan, Filistin, Ürdün, Rusya, Türkiye, Mısır ve Pakistan’dan gelen DAÜ’lü öğrenciler katılarak çocuklara yöresel dans gösterisi ile şarkılar söylediler. Kültürlerarası etkileşimin ön planda olduğu etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan söz konusu etkinlikte yöresel kıyafetleri tanıtıcı defile, kek (cupcake) yarışması, palyaço gösterisi, balon oyunları, el hamuru standı, ilüzyon gösterisi gibi birçok etkinlik de gerçekleştirildi.

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Turizm Festivali kapsamında pişirip sattıkları yemeklerden elde edilen gelirle çocuklara ayakkabı, kıyafet, terlik ve benzeri  ihtiyaçların karşılandığını belirten DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Lefkoşa'daki mekanı kiralayan ve etkinliğe yiyecek içecek sponsorluğu yapan Unipass Ltd. sorumlusu Yeşim Direl'e desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Amacı ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin dünyada bulunan farklı kültürleri yakından tanıması olan etkinlik sonrasında, Filistin ve Suriyeli miniklerin her biri DAÜ öğrencilerine duygularını yansıtan Türkçe ve Arapça birer kart yazıp teşekkür ettiler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.