1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü Bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu
DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü Bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu

DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü Bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) en önemli toplumsal sorunlardan birisi haline gelen bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) en önemli toplumsal sorunlardan birisi haline gelen bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu. DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü alkol, sigara, psikoaktif madde kullanımı, esrar ve benzerlerinin dünyadaki tüm toplumları etkileyen, sosyal sorunların en başında geldiği vurguladı.

Tütün, alkol ve diğer psikoaktif madde (DPM), internet bağımlılığının gençlik çağında hatta çocuk yaşlardan başlanıldığı ve bunun hem kişinin kendi geleceği hem de toplumun geleceği açısından büyük sorun ve tehlike yarattığı aktarıldı. Özellikle ergenlik döneminde madde kullanımı bağımlılık gelişimi ile suç ve şiddetle ilgili olabileceğinden toplum sağlığı için önemli bir sorun olduğu belirtilerek, bunun sadece insan sağlığını tehdit etmekle kalmayıp, toplumsal yozlaşmaya neden olan psikoaktif madde kullanımının son yıllarda başlama yaşının düşmesiyle birlikte gençlere ve çocuklara kadar yayıldığının saptandığı aktarıldı.

Son yıllarda KKTC’de önleme programlarının geliştirilmesi amacıyla ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve diğer yetişkinler arasında birçok psikoaktif madde kullanım sıklığını ölçen araştırmalar yapıldığı aktarılarak, 2015’te yayınlanan KKTC uyuşturucu raporunda KKTC’de orta öğretim yıllarından başlayarak artan bağımlılığa atıf yapılmış ve acil mücadele çağrısında bulunulduğu dile getirilmişti.

Yapılan açıklamada farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerden oluşan üniversite gençliğinin bu konuda sürekli ve ısrarla uyarılması gerektiği vurgulanarak günlük hayatın her aşamasında farkındalıklarının artırılması gerektiğinden bahsedildi. Söz konusu açıklamada bu konuda DAÜ Yeşilay Öğrenci Kulübü olarak tüm toplumla ve ülkedeki ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya hazır olduklarının da altı çizildi. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.