1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "DAÜ yönetiminin icraatları kabul edilemez"
"DAÜ yönetiminin icraatları kabul edilemez"

"DAÜ yönetiminin icraatları kabul edilemez"

DAÜ yönetiminin plansız ve programsız yapmış olduğu icraatlar hem bölgeye hem de DAÜ’ye ciddi anlamda zarar veriyor.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emiroğluları, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Necdet Osam’ın görevden aldığı ve birçok yolsuzluk iddialarının içinde adı geçen bir şahsın, DAÜ VYK’sı tarafından asli görevine değil de DAÜ VYK’sına sekretaryasına danışman olarak atanmasını, TKP Yeni Güçler olarak kınadığını açıkladı.

DAÜ’de yapılan yanlış icraatların en önemli örneklerinden birisi olan DAÜ Güney Kampüsü içerisinde devam eden yurt inşaatları olduğuna dikkat çeken Emiroğluları, DAÜ Güney Kampüsü bölgesinde üçü tamamlanmış olan ve yaklaşık 30 milyon dolara mal olan altı adet yurt binasının alt yapısının yapılması için 5,8 milyon TL altyapı parası için ödendiği, fakat alt yapısının yapılmadığına söyledi. Emiroğluları ayrıca, Güney Kampusu yurt bölgesinden toplanan 5,8 milyon TL’nin akıbeti ne olduğunu da sordu.

Gerekli altyapı ve fizibilite çalışması yapılmadan verilen yurt izinlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Emiroğluları, gerekliliği bile tartışma konusu olan DAÜ yurt binalarındaki karmaşa ve kaosun devam ettiğini söyledi ve DAÜ yönetiminin plansız ve programsız yapmış olduğu bu gibi çalışmaların hem bölgeye hem de DAÜ’ye ciddi anlamda zarar verdiğine vurgu yaptı.

Yıllardır bekleyen Özerk DAÜ yasasının ne kadar acil ve elzem olduğu bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Emiroğluları, “ Ne yazık ki ne geçmişteki hükümet partileri ne şu andaki UBP-DP Azınlık Hükümeti, nede Meclisteki muhalefet partileri CTP ve TDP gerekli adımları bugüne kadar atmamışlardır. DAÜ yasası yıllardır meclis komitesinde görüşülmesine rağmen bir türlü belli bir zümrenin ve siyasi partilerin menfaatleri uğruna komite de bekletilmektedir” dedi.

Emiroğluları, Ülkedeki tüm siyasi partilerin hepsini karalayarak ülkedeki sorunları kendi çıkar ve menfaatine göre yuvarlayıp, hiçbir çözüm önerisinde bulunmayan, tek yaptığı şeyin siyasi holiganlık olan Kudret Özersay’ın ne yazık ki bu kurumdan hala daha DAÜ yasasına göre anti yasal bir şekilde 13.000 TL Maaş aldığına dikkat çekti.

Emiroğluları, “Özersay ve onun gibi diğer siyasi partilerin yönetim kurullarında bulunan kişilerinde, DAÜ’deki bu anti demokratik uygulamalara, yolsuzluklara, peşkeş çekilen AVM yapımına, bol keseden dağıtılan gereksiz yurt izinlerine ve arazilere, bu yıl özellikle düşen öğrenci sayısına ve eğitim kalitesine, her türlü soruna kendi menfaati için ses çıkarmamaktadır. Yani kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı gütmektedir.” dedi.

TKP Yeni Güçler olarak yapılacak erken seçimde halkın iktidarını hükümete taşıyacaklarından emin olduğunu söyleyen Emiroğluları, “ TKP Yeni Güçler, hükümete geldiği zaman, özellikle özerk DAÜ yasası başta olmak üzere, DAÜ’deki bütün yolsuzlukların ve bol keseden dağıtılan yurt izinlerinin ve arazilerinin hesabını soracağız. Haksız yere peşkeş çekilen AVM inşaatına neden olanların ve yolsuzluklarda adı anılan tüm yöneticilerin yargılanmasının yolunu açmak için gerekli tüm girişimleri ve hukuksal mücadeleyi yapacağız” dedi.

DAÜ’nün hem öğrenci sayısının arttırılması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi hem de mali yapının güçlendirilmesi için gereken ne varsa yapılacağının altını çizen Emiroğluları, TKP Yeni Güçler olarak DAÜ’den haksız yere maaş çekenleri de okuldan uzaklaştıracaklarını, DAÜ’nün Mağusa Halkı ile buluşturacaklarını, var olan ekonomik kazanımların bütün şehre homojen dağıtılmasının yolunu siyasi ve menfaat beklemeden yapacaklarını ve DAÜ’de emeğin sömürüsü olan taşeron sistemini de ortadan kaldıracaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.