1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ’den önemli temsiliyet
DAÜ’den önemli temsiliyet

DAÜ’den önemli temsiliyet

DAÜ Mimarlık Fakültesi, Dekan Yardımcısı ve İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu, 2018-2019 Akademik Yılı Dönemi Bitirme Projesi jürisinde yer aldı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Dekan Yardımcısı ve İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, tarafından düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Dönemi Bitirme Projesi jürisinde yer aldı.

INTER(C)ONNECTIONS Bakırköy Tren İstasyonu & Entegre Kamusal / Kentsel İç Mekan Tasarımı konusuyla yürütülen Bitirme Projesi’nin jürisi dört aşamadan oluştu. Bitirme çalışması kapsamında öğrencilerden, Bakırköy Tren İstasyonu’nun, eski ve yeni binasıyla birlikte, sadece çok kutuplu ağ bağında ulaşım-erişim hizmetinin dışına çıkarak,sosyal ağların bağlayıcılığı ve içselliği üzerinden yorumlanıp tasarlanması beklendi. Bu potansiyelden hareket ederek; farklı toplumsal ve etkileşim katmanlarını örgütleyen mekânsal arayüzler ile, tüm bu olguların entegrasyonuna yönelik çeşitli kamusal/kentsel iç mekan unsurlarının tasarlanmasın ilişkin, farklı ve özgün yaklaşımlar hedeflendi.

Bitirme çalışmasının amacı doğrultusunda İTÜ İç Mimarlık Bölümü’ndeki eğitim ve öğretimin bütünlüğünü oluşturan tüm disiplin alanlarında, öğrencinin gerekli bilgi ve birikim sahibi olarak istenen mesleki seviyeye ulaştığını kanıtlayan projesi ile eleştirel yetişme olgusunun geliştirilmesi üzerinde duruldu. Çalışmanın kapsamı doğrultusunda ise problemin tanımlanması; verilen ihtiyaç programının mekansal karşılığının ve diğer koşulların, gereksinimlerin ve olanakların (psikolojik, fiziksel, estetik v.b.) analizi ve irdelenmesi, tasarlama kavramının geliştirilmesi, tasarlama kriterlerinin önceliklerinin belirlenmesi, analiz sonuçlarının mekansal ilişkilere dönüştürülmesi; tüm öğretim boyunca elde edilen bilgilere ve deneyimlere dayanarak senteze ulaştırılması; çözüm alternatiflerinin geliştirilmesi ve çözümün önerilmesi beklendi.

Türkiye’nin en köklü ve prestijli üniversitelerinden biri olan İTÜ’de, DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nü temsil etmekten gurur duyduğunu bildiren Doç. Dr. Banu Tevfikler, İç Mimarlık alanında eğitim kalitesinin en önemli göstergelerinden birisi olan bitirme projelerinin tüm öğretim boyunca elde edilen bilgi ve deneyime dayanarak senteze ulaştırılması; çözüm alternatiflerinin geliştirilmesi ve yaşamın her anı için varolan mekanların önerilmesi yönünde önemine vurgu yaptı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.