1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Davulcu: “Asgari Ücretin geciktirilmesi işçinin alın terinin çalınmasıdır”
Davulcu: “Asgari Ücretin geciktirilmesi işçinin alın terinin çalınmasıdır”

Davulcu: “Asgari Ücretin geciktirilmesi işçinin alın terinin çalınmasıdır”

TKP Yeni Güçler’den hükümete asgari ücreti belirleme çağrısı geldi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, “hükümeti oyalama taktiğinden” vazgeçmeye ve asgari ücreti 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek şekilde saptamaya davet etti.  Yazılı bir açıklama yapan Davulcu, yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret ederek, özel sektör işçilerinin bugünlerde en önde gelen beklentisinin asgari ücretin bir an önce ve günün koşullarına uygun olacak şekilde belirlenip yürürlüğe konması olduğunu kaydetti. 

Asgari Ücretler Tespit Komisyonu’nun bir sonraki toplantı tarihi olarak 24 Temmuz 2018 tarihini belirlemesini “maksatlı ve kabul edilemez bir davranış” olduğunu söyleyen Davulcu, özel sektör işçilerinin sendikalaşmasının önündeki engelleri kaldırmak için gereğini yapacağı vaadiyle iş başına gelen hükümeti, “oyalama taktiğinden” va geçmeye ve asgari ücreti 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek şekilde saptamaya davet etti

 

Yapılan açıklama şöyle;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de resmi para birimi kabul edilen Türk Lirası (TL)’nin değer kaybı artarak devam ediyor. Türk Lirası’nın değer kaybına bağlı olarak maaş ve ücretlerin satın alma gücü de erimektedir.

Buna bağlı olarak, sendikası ve toplu iş sözleşmesiz olarak çalışmaya mahkûm edilen özel sektör çalışanı işçi kesiminin tek gelir kaynağı olan maaşları TL’nin enflasyonu nedeniyle çok ciddi oranlarda gerilemiştir.

Özel sektör işçilerinin bu günlerde en önde gelen beklentisi asgari ücretin bir an önce ve günün koşullarına uygun olacak şekilde belirlenip yürürlüğe konmasıdır.

Partimizin ve bazı sendikaların defalarca hatırlatması sonrasında toplantıya çağrılan Asgari Ücretler Tespit Komisyonunun kısacık bir toplantı yaparak sonuç alınmaksızın dağılması ve bir sonraki toplantı tarihi olarak 24 Temmuz 2018 tarihini belirlemesi maksatlı ve kabul edilemez bir davranıştır.

Komisyonun yapması gerekenler yasayla belirlenmişken, görevini yapmak yerine oyalama taktiğine başvurup iki haftaya yakın bir süre sonraya toplantı tarihi belirlemesi işçi kesiminin en azından bir ay daha çalınması niyetinin açık bir göstergesidir.

Özel sektör işçilerinin sendikalaşmasının önündeki engelleri kaldırmak için gereğini yapacağı vaadiyle iş başına gelen hükümeti, işçinin alın terinin çalınmasına çanak tutma anlamındaki bu oyalama taktiğinden vaz geçmeye ve asgari ücreti 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek şekilde saptamaya davet ederiz.

Saygılarımızla.

Mehmet Davulcu

Genel Sekreter

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.