1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Davulcu: Emperyalistten dost olmaz!
Davulcu: Emperyalistten dost olmaz!

Davulcu: Emperyalistten dost olmaz!

"Sırtını emperyalist güçlere dayayan her hareket sonunda satılacağını bilmelidir"

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, emperyalis güçlerin oyuncağı olan hareketlerin eninde sonunda satılarak yalnızlığa tek edileceği gerçeğinin bir kez daha yaşanmakta olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzey Suriye'deki Fırat nehrinin doğusuna harekat başlatmak üzere olduğu ile ilgili gelişmeleri değerlendiren TKP-YG Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Türkiye Suriye sınırındaki askeri güçlerini bölgeden çekmeye başladığını, bunun anlamının ise önceden silahlandırıp ordu haline getirdiği PKK-PYD gibi muhtelif Kürt unsurlarını sattığı şeklinde olduğu görüşünü ortaya koydu.

Haberatör Web TV'de yayımlanan Özyaklaşım programında gündemi değerlendiren Mehmet Davulcu, gücünü kendi halkından değil de emperyalist güçlerden alan hiç bir hareketin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığı görüşünü ortaya koyarak, Suriye toprakları içindeki Fırat'ın doğusu olarak bilinen bölgede yaşananların bunun tipik bir örneği olduğunu söyledi.

Ortadoğu'da emperyalist emelleri olan ABD ve müttefiklerinin şimdilerdeki hedefinin İran'ın Basra Bölgesindeki petrol rezervleri olduğunu ileri süren Mehmet Davulcu, Türkiye, Suriye ve bölge ülkelerinden toplanıp bir araya getirilen ve modern silahlarla donatılıp ordu haline getirilen çoğunluğu Kürtlerden oluşan unsurların bu hale getrilişinin asıl amacının "günü geldiğinde İran'a karşı kullanmak" olduğu görüşünü ortaya koydu.

PYD-PKK'li silahlı militanların Türk Ordusu önünde durup yok olmak yerine, Kuzey Irak'a çekilmeye yönlendirileceği, sonra da PKK'nın İran kolu olan PEJAK bölgesi hedef gösterilerek İran'a karşı kullanılacağı ile ilgili ABD projesinin yeni olmadığını belirten Davulcu, bunun batılı basın organlarında bir çok kez yazıldığını hatırlattı.

ABD ve müttefikleri olan İngiltere, Fransa ve Almanya askerlerinin Suudi Arabistan'a büyük askeri yığınak yaptığı haberlerine de işaret eden Davulcu, Arabistan'ın ABD ve müttefiklerinin yönetimi altında olduğu gerçeğine de dikkati çekerek, İran'a karşı yapılcak bir saldırıda Arabistan ordusunun da kullanılabilme olasılığına dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.