1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Davulcu: İstanbul seçim sonuçlarını UBP-HP hükümeti de doğru okumalıdır
Davulcu: İstanbul seçim sonuçlarını UBP-HP hükümeti de doğru okumalıdır

Davulcu: İstanbul seçim sonuçlarını UBP-HP hükümeti de doğru okumalıdır

TKP-YG Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, UBP-HP koalisyon hükümetine İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını doğru okumayı ve buna göre Kıbrıs sorunuyla ilgili politik tutum belirlemelerini önerdi.

A+A-

Haberatör/Özel

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Ulusal Birlik Partisi(HP)-Halkın Partisi (HP) koalisyon hükümetine İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını doğru okumalarını ve buna göre Kıbrıs sorunuyla ilgili politik tutum belirlemelerini önerdi.

Haberatör Web Tv’de yayımlanan Özyaklaşım programında konuşan Mehmet Davulcu, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için tekrarlanan seçimde Ekrem İmamoğlu’nun ikinci kez ve ciddi oy farkıyla kazanmış olmasının Türkiye seçmeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarına çok önemli mesajlar verdiği yorumunda bulundu.

“Erdoğan-AKP iktidarı sonun başlangıcına gelmiştir” diyen Davulcu, halkın mesajını doğru yorumlayıp yapılan yanlışlardan vazgeçmeleri halinde dönemin sonuna kadar 4 yıl daha iktidarda kalabileceklerini, yanlışta ısrar etmeli halinde ise dönemin sonuna gelmeden iktidarlarının dağılabileceği değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul seçim sonuçlarının Kıbrıslı Türk toplumunu da yakından ilgilendirdiğini ileri süren Davulcu, UBP-HP koalisyon hükümetinin kuruluşunun gerisinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun bulunduğu yönündeki kanaatlerden hareket ederek, UBP-HP hükümetinin Kıbrıs sorununda federasyon talep etmekten vazgeçip bunun yerine, “AB içinde iki devletli çözüm” talebinin hükümet programına almasının AKP iktidarının yönlendirmesiyle olduğu görüşünü ortaya koydu.

Hükümetin Kapalı Maraş ile ilgili olarak aldığı kararın da AKP iktidarının yönlendirmesiyle olduğu görüşünü de ortaya koyan Davulcu, Ersin tatar ve Kudret Özersay liderliğindeki koalisyon hükümetinin İstanbul seçimlerini doğru değerlendirmeye ve ona göre tavır takınmaya çağırdı.

Kıbrıs sorununun federasyon yoluyla çözümlenmesi tezinin Kıbrıslı Türk toplumuna ait olduğunu hatırlatan Davulcu, bu çözüm şeklinin Kıbrıslı Rum toplum dahil Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından da kabul edildiğini hatırlatarak, “Kıbrıs’ta alt yapısın müzakere masasında hazırlanmış olan federasyondur” dedi.

Hükümetin İstanbul seçim sonuçları ile başlayan yeni süreci iyi ve doğru değerlendirmemesi halinde doğacak olumsuz sonuçların ağır bedeli olacağını ileri süren Davulcu, bu bedeli Kıbrıslı Türk toplumunun ödemek zorunda kalacağına dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.