1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Dayatmacı protokoller sunulmasından endişeliyiz”
“Dayatmacı protokoller sunulmasından endişeliyiz”

“Dayatmacı protokoller sunulmasından endişeliyiz”

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, Türkiye ile KKTC arasında mart ayından önce imzalanması planlanan mali protokol ile ilgili görüşlerini Havadis ile paylaştı:

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, kamu reformu konusunda sendikanın duruşunu yorumladı, Merkezi Cezaevi’nin durumu hakkında bilgi verdi, yeni cezaevi projesinin ne zaman hayata geçirileceği hususunda açıklamalarda bulundu.

Girne Mahkemesi’ndeki grevin askıya alınması hususunda da açıklamalarda bulunan Bengihan, ayrıca özel sektörde sendikalaşma, yeni asgari ücret konularında da değerlendirmelerde bulundu.

4’lü koalisyon hükümetine ilişkin düşüncelerini de paylaşan Güven Bengihan, mali protokol ile ilgili görüşlerini anlattı.

Bengihan, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın “protokol masasına sendikaları çağırıp uzlaşabilirsek uzlaşacağız ama sendikaların bazıları içerde anlaşır dışarıda bağırır’ şeklindeki ifadelerini de yorumladı.

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan Radyo Havadis ve Havadis Web TV’nin ortak yayını Kulis Programı’nda Melek Arabacıoğlu’nun konuğu oldu soruları yanıtladı.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.