1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Dedikodu” kavagaya neden oldu
“Dedikodu” kavagaya neden oldu

“Dedikodu” kavagaya neden oldu

İki genç, "dedikodu yaptıkları" gerekçesiyle, 6 üniversite öğrencisi tarafından ciddi şekilde dövüldü.

A+A-

Lefkoşa’da bir üniversitenin kampusunda iki genç, “dedikodu yaptıkları” gerekçesiyle 6 üniversite öğrencisi tarafından ciddi şekilde dövüldü. “Kanunsuz topluluk” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar Walid Al Sayed, Taha Berk Küçük, Kudret Okur, Berat Atılgan, Oruç Furkan Türkmen ve Yiğit Okan Bozdoğan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ergin Atıcı, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Kanteper’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Kanteper, 21 Mart’ta saat 15.00’te Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin kampusunda 6 zanlının, haklarında dedikodu yaptıkları gerekçesiyle Abdullah Chkır ve Ahmad Sukarı’yi ciddi şekilde darp ettiklerini belirtti.

Tahkikatın tamamlandığını ve 6 zanlının da üniversite öğrencisi statüsünde olduklarını söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Cenkay İnan, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, ikişer bin TL nakdi teminat yatırmaları ve haftada iki gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.