1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Demokratik Suriye Meclisi'nin yeni eş başkanları belli oldu
Demokratik Suriye Meclisi'nin yeni eş başkanları belli oldu

Demokratik Suriye Meclisi'nin yeni eş başkanları belli oldu

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD ve DSG'nin de bağlı bulunduğu Demokratik Suriye Meclisi'nin (DSM) 3. Olağan kongresinde eş başkanlar değişti. Yapılan seçimlerde, Emine Umer ile Rivar Diyar Derar'ın eş başkanlığa seçildikleri öğrenildi.

A+A-

Edinilen bilgilere göre Demokratik Suriye Meclisi (DSM), 270 delegenin katılımıyla Suriye'nin Tabka kentinde 3. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye PYD eski eş başkanı Salih Müslim, yeni PYD eş başkanı Şahoz Hesen, YPG, DSG komutanları, Arap aşiretlerinden temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede meclis tüzüğünün okunması ve tartışmaların ardından yapılan seçimlerde Emine Umer ile Riyar Derar eş başkanlığa seçildi.

Sputnik'e konuşan DSM Yöneticisi Gelo İsa, 3. kongreyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Kongreyi Tabka'da gerçekleştirdik çünkü Tabka kentini IŞİD'den özgürleştirmiştik. Tabka, barajı olmasıyla önemli bir kenttir. Kongrede Suriye krizi ve çözüm yolları konuşuldu. Suriye'nin Kuzeyinde IŞİD'den özgürleştirilen yerler için ortak bir yönetim fikri benimsendi ve ortak komite kurulma kararı alındı. Bu komite Kuzey Suriye'yi yönetecek. Yapılan seçimlerde Emine Umer ile Riyar Derar eş başkanlığa seçildi. Riyar Dera daha önce de başkanlık görevini yürütüyordu."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.