1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Denetimli Serbestlik Yasası maalesef uygulamada tam anlamıyla işlemiyor "
“Denetimli Serbestlik Yasası maalesef uygulamada tam anlamıyla işlemiyor "

“Denetimli Serbestlik Yasası maalesef uygulamada tam anlamıyla işlemiyor "

Devlet Laboratuvarı binasında 3 yıl önce yaşanan şüpheli yangın olayının izleri halen silinmedi

A+A-

Devlet Laboratuvarı binasında 3 yıl önce yaşanan şüpheli yangın olayının izleri halen silinmedi. 3 yıl önce çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen Devlet Laboratuvarı binası atıl durumda kaldı. Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangın sonrası 3 yıldır herhangi bir adım atılmamış olması, akıllara, çıkan bir yangın sonucu küle dönüşen ve 20 yıldır sahnesiz kalan Devlet Tiyatroları’nı getirdi. Devlet Laboratuvarı da Devlet Tiyatroları’yla aynı kaderi paylaşma yolunda ilerliyor.

Öte yandan, 1 yıl önce ortaya çıkan Devlet Laboratuvarı’ndaki 178 bin TL’lik vurgun ve vurgunu örtbas etmek için yangının çıkarıldığı iddialarıyla ilgili de herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Devlet Laboratuvarı binasında çıkan yangın sonrası, kan ve idrarda uyuşturucu madde analizinin yapılmasını sağlayan cihazlarda yangında zarar gördüğü için 3 yıldır ilgili testlerde gerçekleştirilemiyor. Özellikle Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak denetimli serbestlik sürecine tabi tutulan kişilere uygulanan prosedürlerin en önemli bacaklarından biri olan 2 haftada 1 kez kan ve idrar tahlili uygulaması cihaz eksikliği nedeniyle yapılmıyor ve denetimli serbestliğin bu önemli prosedürü yerine getirilmeden yasa uygulanmaya devam ediyor.
Öte yandan uyuşturucu suçundan tutuklanan zanlılara da kan ve idrar testleri yapılmadığı gibi, özellikle trafik kazalarına karışan ve kanında alkol maddesine rastlanmayan kişilere de şüpheli olsa dahi uyuşturucu madde testi yapılamaması büyük bir eksikliğe ve denetimsizliğe neden oluyor.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.