
Denktaş iyimser ancak ihtiyatlı
Denktaş, “Maraş konusunun üzerinde çok uzun zamandan beri çalışmaktayım. Sırf gündem değiştirmek amaçlı ortaya atıldığını görürsem ciddi olarak tepkimi ortaya koymaktan çekinmem” dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümetin Maraş açılımının olumlu bir adım ancak, yanlış yapma lüksü olmayan bir hamle olduğunu vurguladı. Denktaş, “Maraş konusunun üzerinde çok uzun zamandan beri çalışmaktayım. Sırf gündem değiştirmek amaçlı ortaya atıldığını görürsem ciddi olarak tepkimi ortaya koymaktan çekinmem” dedi.
- Atılacak olan en ufak bir yanlış adımın geriye dönüşü olmadığına vurgu yapan Denktaş, bu konuda yıllardır yapmış oldukları çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimleri paylaşmaya talep edilmesi durumunda hazır olduklarını belirtti.
- Denktaş, “Maraş konusu gündemi değiştirmek adına ortaya atılmış da olabilir elbette. Ancak ortaya atılmış olan bir konunun peşini bırakmayacak olan bir de Demokrat Parti var” diyerek, “Maraş konusunun üzerinde çok uzun zamandan beri çalışmaktayım. Sırf gündem değiştirmek amaçlı ortaya atıldığını görürsek ciddi olarak tepkimizi ortaya koymaktan çekinmeyiz” dedi.
- Denktaş, envanter çalışmasının ne kadar süreceğinin önemli olduğunu ifade ederek, “inşallah bu kez gerçekten bu çalışma yapılır ve geriye kalan adımlar da atılmaya başlanır” diye konuştu.
- Serdar Denktaş, Anastasiadis ve Özersay’ın bir araya gelmesinin, diplomatik bir yemek olmamasının teamülleri değiştiremeyeceğini, belli bir makamda olan kişilerin yapılacak olan böylesi bir görüşmeyi hem önceden hem de sonradan Cumhurbaşkanına ve ilgili yerlere aktarması gerektiğini kaydetti.




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT