1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Denktaş: “Seçim önerisinin ilk sırada olmasını beklerdim”
Denktaş: “Seçim önerisinin ilk sırada olmasını beklerdim”

Denktaş: “Seçim önerisinin ilk sırada olmasını beklerdim”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, erken seçim önerisinin gündemin ilk sırasında olmamasını eleştirdi.

A+A-

Denktaş, “Mecliste ivedilik alınıyor, yasa tartışılıyor. Ben erken seçim önerisinin Meclis gündeminin ilk sırasında olmasını beklerdim” diyerek başladı.

Denktaş, CTP ile UBP’nin erken seçim tarihi konusunda uzlaştığını kaydederek, erken seçime gidilmesi halinde 2018 bütçenin geçirilemeyeceğini, bununla birlikte hayat pahalılığının maaşlara yansıtılamayacağını, hayvancıların, çiftçilerin, üreticilerin ödenemeyeceğini söyledi. Denktaş: “Düşünmeden verilen kararın sonuçlarını söylemek durumundayım” dedi.

“SEÇİME GİDİLECEKSE, VEKİLLERİN GELİP BÜTÇEYİ GÖRÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

31 Ekim’de bütçeyi sunacağını kaydeden Denktaş, “Seçime gidilecekse, vekillerin buraya gelip bütçeyi görüşeceğini düşünmüyorum. 2018 sorunlu başlayacak. Bunu bilin. Seçim tarihiyle ilgili ne yapılacaksa, CTP ve UBP’den bunu yapmasını bekliyoruz. Uzlaştınız. Bunu bugün bitirelim. Başka öneri de yapacak değiliz. Herkes hazırlığına başlasın” dedi.

Denktaş, sabahtan beri kafasında “Hababam Sınıfı”nın şarkısının döndüğünü de söyledi.

Sonra tezkerenin oylamasına geçildi. Belediye Personel (Değişiklik) Yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin İndirimli Tahsilata İlişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı’nın Genel Kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi de oy birliği kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.