1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Denktaş: “UBP içerisinden de destek alıyorum”
Denktaş: “UBP içerisinden de destek alıyorum”

Denktaş: “UBP içerisinden de destek alıyorum”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, taban adayı olarak görüldüğünü ve Ulusal Birlik Partisi içerisinden de destek aldığını belirtti.

A+A-

25 Eylül’de suyun adaya geleceğini düşünmediğini kaydeden Denktaş, “Ümit ederim olur ancak denizin, tamiratın bitmesine izin vereceğini düşünmüyorum” dedi.
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş’ın seçim bürosundan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Postası TV’de soruları yanıtlayan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, “Bitsin artık bu seçimler de kurtulalım. Ben Nisan ayına erteleyelim dediğimde hayır diyenler bugün seçimleri erteleyelim diyor” ifadelerini kullandı.

“TABAN ADAYI OLARAK GÖRÜLÜYORUM”

Denktaş, “Taban adayı olarak görülüyorum. UBP’lilerden ciddi destek görüyorum. Ben de UBP’den ihraç edilmiş, sonra parti kurmuş biriyim. Böyle bir seçim daha yaşanmadı. Onu seçmeyeceksiniz bunu seçeceksiniz diye bir baskı var. Eğer bir oyun vardıysa o da benim adaylığımla bozuldu. Değişik partililerden gelen teklifler var. Sandığa daha önce gitmeyen vatandaşlardan çağrılar var. Halkın bütününü kucaklayan bir yaklaşım göstereceğimi 30 yıllık siyasi hayatımda gösterdim.”

“BİZ MÜZAKERELERİ BABADAN ÖĞRENDİK”

“Başbakan, Kıbrıs sorunu ile ne zaman ilgilendin? Görüşme masasında kiminle neyi konuşacaksın, hangi konuyu biliyorsun? diye soran Denktaş, geçenlerde bir gazetecinin toplu programa davet ettiğini ancak “Başbakanın katılmadığını” söyledi.
Denktaş, “ Müzakere masası başka bir yer. Orada her virgülün arkasında bir tehlike var. Biz bunu babadan öğrendik. Benimle Kıbrıs konusunda kendini aynı kefeye koyacaksın, olmaz böyle bir şey...” dedi.

“SAYIN AKINCI BUNU GÖTÜREMEZ”

Denktaş’ın çizgisine yaklaştılar diye 2017 sonrası TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ettiğini söyleyen Denktaş, “Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye ile oturup ortak hedef belirlemek gerekir. Kıbrıs ve Türkiye’nin bölgede atacağı adımları, birbirimizi ikna ederek gerçekleştirmeliyiz. Türkiye ile kavga ederek olmuyor. Sayın Akıncı bunu götüremez. Garantör ülke olduğu için Türkiye’nin bir çözümünün TBMM tarafından da onaylanması gerekir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım” şeklinde konuştu.
“BABAMIN GENLERİNİ TAŞIYORUM”
“Bütün girişimlerin Rum tarafının Türkiye ile görüştürülmesi için yapıldığını, ancak bizim kabul etmediğimiz bir şeyi hiçbir ülkenin de kabul edemeyeceğinin unutulmaması gerektiğini” söyleyen Denktaş, “Yeni bir Denktaş ile bu sefer askeri değil, ekonomik ve alt yönetim olmama mücadelesini vereceğim. O nedenle bu yola çıktım. 30 yıldır kaybettiğim tek bir seçim yoktur. Halk da bunu görüyor. O genlerin bana geçtiğini görüp destek veriyorlar. Türkiye’nin iradesine saygı duyanlardanım. Benim onlarla problemim yok. Ancak burayla ilgili alınacak bir kararda yanlış görürsem onu da söylerim. İki toplumlu iki kesimli federasyon ile bir yere varmak mümkün değil” dedi.
“BEN IŞIK GÖRMÜYORUM”
Denktaş şöyle devam etti;
“Guterres ilginç bir şekilde seçimlere müdahale edebiliyor. Ancak Türkiye beşli konferansa katılmıyorum diyebiliyor. O zaman bizim yapacağımız bir şey kalmıyor. Federasyon 50 yıldır tartışılıyor. Konuşulacak bir şey kalmadı. Ben ışık görmüyorum. Federasyon ortadan kalkmıştır demenin yerine, federasyonla ilgili görüşülecek bir şey kalmadı demek daha doğrudur. Guterres’in seçime müdahalesini gördüler muhtemelen, Ankara da bundan sonra böyle bir adım attı.”
 “Gambari belgesini imzalamakla Annan Planı’nın kazanımlarını gömdük. Talat kahve içeceğiz diye girdiği odadan bir belge imzalayarak çıktı. Talat, Denktaş’a saldırı yapılıyor diye alkış yapıyordu, şimdi de Akıncı’ya yapılıyor diye alkışlıyor.”

“YÜKSEK MAHKEME TIKANMIŞ DURUMDADIR”

“Yüksek Mahkeme tıkanmış durumdadır. Bu referandumla 7 olan yargıç sayısı 11’e çıkarılacak. Bu referandumu bu kez onaylayalım gerçekten ihtiyaç var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.