1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Depremlerde can kaybı 19 bin 875'e yükseldi
Depremlerde can kaybı 19 bin 875'e yükseldi

Depremlerde can kaybı 19 bin 875'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerde can kaybının 19 bin 875'e yükseldiğini, yaralı sayısının da 77 bin 711 olduğunu açıkladı.

A+A-

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 19 bin 875'e yükseldi. Depremlerin beşinci günündeki gelişmeler şöyle:

AFAD: Can kaybı 19 bin 875'e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde can kaybının 19 bin 875'e yükseldiğini açıkladı. 79 bin 717 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada 86 bin 754 depremzedenin diğer illere tahliye edildiği kaydedildi. "AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri'nden görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 159.146'dır" denildi.

Bakanlık açıkladı: Rekafatçisi olmayan 175 çocuk hastanede

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altından çıkarılan, ailelerine ulaşılamayan çocuklara dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Refakatçisi olmayan, hastanede tedavisi devam eden 175 çocuk bulunmaktadır. 142 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir” denildi.

Rönesans Rezidans'ın müteahhidi yakalandı

Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun yurtdışına çıkmak isterken havaalanında yakalandı. Coşkun'un paralarla birlikte İstanbul Havalimanı'ndan Karabağ'a kaçmaya çalıştığı ihbarı üzerine yakalandığı öğrenildi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek yakalanan Coşkun, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda bulunan 250 daire ve 12 katlı Rönesans Rezidans, 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.