1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Depremlerdeki can kaybı 8 bin 574'e yükseldi
Depremlerdeki can kaybı 8 bin 574'e yükseldi

Depremlerdeki can kaybı 8 bin 574'e yükseldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 8 bin 574 kişinin hayatını kaybettiğini, 49 bin 133 kişinin de yaralandığını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 8 bin 574 kişinin hayatını kaybettiğini, 49 bin 133 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’ndaki çadır kentte açıklamalarda bulunan Erdoğan, yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğunu belirtti.

"Bütün imkânlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkânlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle birlikte yürütüyor" diyen Erdoğan, "Devletin kurumları, hepsi iş başında. İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı ama ondan sonra ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi" açıklamasında bulundu.

"Bundan sonraki durum zaten enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Ama bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını Çevre Şehircilik Bakanlığımız inşallah yürütmeye başayacak. Çünkü hedefimiz inşallah bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen Toplu Konut İdaresi olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer dokuz ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Vatandaşlarımız endişe etmesin, asla sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.