1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Derya: “Akademik alana şaibe düşmemeli…”
Derya: “Akademik alana şaibe düşmemeli…”

Derya: “Akademik alana şaibe düşmemeli…”

Mecliste, yüksek öğrenim ve Kıbrıs Konusu da tartışıldı.

A+A-

“Eğitim Politikaları” konusunda İlk güncel konuşmayı yapan CTP Milletvekili Doğuş Derya, bir şeyin politika olabilmesi için onun bir vizyonunun olması gerektiğini, bunların olmadığı durumlarda ise bir eğitim politikasından söz edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. 
Dün meclisin gündeminde olan 2 yeni üniversite açılması konusuna değinen Derya, dün cevaplarını alamadıkları soruları tekrarlayacaklarını kaydetti. 
Mecliste geçtiğimiz günlerde Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy’un 10 yıllığına yeni üniversite izni verilmesini kısıtlayıcı bir öneri getirdiğini anımsatan Derya, Eğitim Bakanı Özdemir Berova haricinde hükümet yetkililerinin de buna onay verdiğini anımsattı. 

 “AKADEMİK ALANA ŞAİBE DÜŞMEMELİ…”

Üniversitelerin ve öğrencilerin sorunlarına ve eğitim niteliklerindeki sıkıntılara değinen Derya, akademik alana şaibe düşmemesi gerektiğini, bu konulara ciddiyetle yaklaşmak gerektiğini kaydetti. 
Öğrencileri sadece para olarak gören, şirketleşmiş bir üniversite anlayışı olduğunu ileri süren Derya, dövizdeki dalgalanmalar konusunda önlem alınmamasını eleştirdi. 
Öğrencilerin sağlık alanında yaşadığı sıkıntılara da değinen Derya, bir çok yabancı öğrencinin tecavüze uğradığını, iş güvencesi olmadan, sigortasız çalıştırıldığını, yaşanan hamilelikler olduğunu ve bu gibi konularda hiçbir önlem alınmadan yeni izinler verildiğine işaret etti. 
Ülkede bir takım gerici örgütlenmeler bulunduğunu da ileri süren Derya, bu örgütlerin İçişleri Bakanlığı tarafından denetimlerinin yapılmadığını söyledi ve  “bu konuda ciddi bir laçkalık var” dedi. 
Ülkede KKTC mezunu işsiz bir çok öğretmen varken Türkiye’den öğretmen getirmesini de eleştiren Doğuş Derya, Türkiye’den getirilecek öğretmenlerin de cinsiyet ayrımcılığıyla ülkeye getirilmeye çalışıldığını iddia etti. 
“Bir Bakan olarak Berova’nın Çanakkale Kampı’nda yaşananları bilmemesini” de eleştiren Derya, konuyu tekrar gündeme getirerek, bu konuda Bakan Berova’dan açıklama istedi. 
Derya, dün verilen üniversite izinleri için gerekçeleri, sermaye sahiplerinin kimler olduğunu, koordinasyon ofisinin defakto olarak kampları organize edip etmediğini sordu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.