1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dinçyürek: Yeni devlet laboratuvarı için ihaleye çıkıyoruz
Dinçyürek: Yeni devlet laboratuvarı için ihaleye çıkıyoruz

Dinçyürek: Yeni devlet laboratuvarı için ihaleye çıkıyoruz

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 2024 yılı içerisinde yeni devlet laboratuvarı için ihaleye çıkılacağını söyledi.

A+A-

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk oldu, sağlık alanında yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık alanında çalışmaların sürdüğünü açıklayan Hakan Dinçyürek, “Hiçbir dönemde bu kadar kısa sürede, sonuca yönelik adımlar atılmadı. Çalışmaların bir kısmını halk fark etmeye başladı. Bazı çalışmalarımızı 2024 ve 2025 yıllarında sonuçlanacak” dedi. Hakan Dinçyürek, hastalara daha iyi hizmet sağlamak amacıyla, hastanelere ihtiyaç duyulan bütün alet ve edavatların alındığını söyledi. Dinçyürek, Girne Hastanesi’nin son teknolojiyle donatılacağını belirtti. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi servislerinin otelcilik anlamında fiziki yapısının 2024 yılında tamamlanacağını kaydeden Dinçyürek, “Çalışmalarımız sürüyor, sonuçlar bir bir ortaya konulacak. Hastanenin yapısı düzeltilirken, hastane hizmet veremeye devam edecek. İlk olarak Üroloji Servisi’nden başlayacağız, dönüşümlü bir şekilde düzenleme yapacağız” açıklamasında bulundu.

"YENİ DEVLET LABORATUVARI İÇİN İHALEYE ÇIKIYORUZ”

Dinçyürek ayrıca, bu yıl içinde yeni devlet laboratuvarı için ihaleye çıkılacağını söyledi ve yeni laboratuvra ile daha iyi hizmet verileceğini belirtti. “Laboratuvar binası tamamlanınca uluslararası akreditasyon alacağız” diyen Dinçyürek, ülkeye gelen bütün gıdalar ve ihracaat edilecek olan ürünlere uluslararası sağlık setfikasının verecileceğini söyledi. Laboratuvarın hayata geçmesiyle birlikte, ekonomik ve üretim anlamındaki engelin aşılacağını ifade eden Dinçyürek, “Başbakan Ünal Üstel’in bana verdiği görevi hayata geçirecek olmamdan dolayı mutluyum” diye konuştu.

“YÖDAK’TA KURULAN MEKANİZMA DENTETLEMEYE UYGUN DEĞİL”

Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon, ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) daha fazla denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Dinçyürek, kurulan mekanizmanın “denetlemeye” uygun olmadığını ifade etti. YÖDAK’ın, Türkiye’deki Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile iş birliği yapmasının önemli olduğunu belirten Dinçyürek, “Ülkemizde yükseköğretim alanında belirli bir sayıya ulaşmak önemliydi, bu satten sonra kalite, akreditasyon için çalışılmalı. YÖK bu alanda daha organize çalışıyor, destek alınmalı. Eksiklikler tespit edilip, YÖK ile görüş alışverişi yapılmalı. Uzman görüşü alalım, biz de denetlemeyi yapalım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.