1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dizdarlı yeni hastaneyi değerlendirdi
Dizdarlı yeni hastaneyi değerlendirdi

Dizdarlı yeni hastaneyi değerlendirdi

Eski Başhekim Dizdarlı, yapılacak olan yeni hastane hakkında bir paylaşım yaptı.

A+A-

Patlaşımını “YENİ HASTANE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM” başlığı altında toplayan Dizdarlı’nın paylaşımı şöyle:

“YENİ HASTANE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM"

Mümkün olduğu kadar kısa yazmaya çalıştım .Yine meram anlatmak adına biraz uzun oldu:
Neredeyse son beş yıldır Lefkoşa’ya yeni bir hastane kazandırılması gerektiği her platformda söylenmektedir. 1973 yılında yapımına başlanan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne zaman içinde eklenen binalara ve artan yatak sayısına rağmen, bu ihtiyaç doğmuştur. Çok hızlı artan nüfus yanı sıra halkın, ekonomik gelirlerinin azalması ile kamu hastanelerine yönelmesi , Devlet Hastanemizi %100 e yakın dolulukla çalışmasını sağlayan etkenlerdir. Ayrıca unutulmamalıdır ki Yeni Hastane’ye ihtiyaç sadece doluluğun tavan yapmasından ötürü değildir.

Ana binanın, İnşaat yıllarındaki en modern yapılardan biri olmasına karşın, gelişen tıbbı teknoloji nedeniyle bir çok yeri restorasyon (!) geçirmiştir. Sonradan eklenen tomografi , MR ve yoğun bakım ünitleri, anjio odaları ve özellikle de Kalp- Damar Cerrahisi , Üroloji, ve Nöroloji, doğal olarak adeta gecekondu tadilatlarıyla hastane içine yerleştirilmiştir. Ameliyathane sayısının yetersizliği nedeniyle hekimlerin randevuları uzamaktadır. Bu hekimlerin motivasyon kaybına neden olduğu gibi hastaların özel sağlık kurumlarına yönelmesine neden olmaktadır.
En önemlisi hastanemizde koğuş sistemi sürmektedir. Altı hasta aynı odada kalmak durumundadır ki bu günümüz koşullarında kimse tarafından istenen bir şekil değildir.

Daha yazmadığım birçok sebepten de dolayı, baştan da söylediğim gibi tüm kesimler yeni modern hastane ihtiyacı olduğunu kabul etmektedir.

Geçtiğimiz hafta Sayın TC. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Lefkoşa’ya 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağını bildirdi. Bu bir kısım tarafından memnuniyetle karşılandı. Bir kısım insanımızsa olayı seçim vaadi olarak yorumladı. İşi bilen insanlarımızsa olaya daha bir ihtiyatla yaklaştılar.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.