1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Doğal gaz sıcak, müzakereler buzdolabında
Doğal gaz sıcak, müzakereler buzdolabında

Doğal gaz sıcak, müzakereler buzdolabında

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. İsmail Kemal, şu an itibarıyla Kıbrıs bağlamında en önemli gelişmelerin hidrokarbon kaynakları konusunda yaşandığını ifade ederek, ortada ciddi bir gerginliğin olduğunu, bu gerginliğin daha da artacağına vurgu yaptı.

A+A-

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. İsmail Kemal, Kıbrıs sorununun her hükümetin ve Türkiye’nin önünde duran bir sorun olduğunu belirterek, Crans-Montana’daki başarısızlıktan sonra Türk tarafında federal çözümün artık mümkün olmadığı, başka modeller üzerinde durulması gerektiği yönündeki seslerin yükselmekte olduğunu kaydetti.

- Kemal, Türkiye hükümetinin ve UBP-HP koalisyon hükümetinin de bu görüşe yakın durduğunu belirterek, Uluslararası topluma bu yönde mesajlar verilmekte olduğunu söyledi. “Müzakerelerin yeniden başlaması pazarlığı yapılacaksa çözüm modeli konusunda bir uzlaşı gerekecek” diyen Kemal, çözüm modellerini, çözüm için müzakere yapan tarafların kabul edip etmemesine bağlı olduğunu belirtti.

- Kemal, şu an itibarıyla Kıbrıs bağlamında en önemli gelişmelerin hidrokarbon kaynakları konusunda yaşandığını ifade ederek, ortada ciddi bir gerginliğin olduğunu, bu gerginliğin daha da artacak gibi olduğunu söyledi. Kemal, doğal gazın çözüme katkı koyan bir faktör olması beklentilerinin gerçekleşmediğini belirterek, “ortada uzlaşı yerine ciddi bir rekabet var. Rum tarafı kendi doğal gaz programlarını hayata geçirmekte kararlı. Türkiye’nin tavrının da değişeceğini sanmıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.