1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar bugün kaç TL?
Dolar bugün kaç TL?

Dolar bugün kaç TL?

Dolar - euro kaç TL? 16 Kasım 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Merkez Bankası'nın kritik faiz kararını açıklayacağı haftanın ilk gününde dolar/TL, cuma günkü kapanışa göre hafif değer kaybıyla 7,67'den başladı. 

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Bu haftanını en kritik gündemini 19 Kasım'da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı oluşturuyor. Geçen haftanın başında ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklikler sonrası merakla beklenen faiz kararı, fiyatlamalarda belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

Goldman Sachs, JP Morgan, Citibank gibi yabancı yatırım bankaları notlarında Merkez Bankası'ndan 400-500 baz puan civarında bir faiz artırımı beklediklerini duyurdu.

Geçen haftayı yüzde 10'un üzerinde güçlenerek tamamlayan Türk Lirası, yeni haftanın başlangıcında ise yatay. Dolar/TL hafif bir düşüşle 7,63'ün üzerinde değerlenirken euro/TL 9,07'nin altında el değiştiriyor.

Uzmanlar, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan'ın atanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomide yeni dönem" açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara ilginin arttığını söyledi.

Bugün yurt içinde ekim ayı bütçe dengesi, yurt dışında ABD'de New York Fed sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Naci Ağbal başkanlığında perşembe günü gerçekleştireceği ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının yatırımcıların odağında bulunduğunu, Türk lirası varlıklarda görülen pozitif ayrışmanın devam edebileceğini kaydetti.

 

 

Bunun yanında aşı konusunda önemli gelişmeler yaşansa da Avrupa, ABD ve Türkiye'de corona virüs vakalarında artışlar görülmeye devam ediyor. Piyasalar geçen hafta yaşanan coşkuya rağmen salgınla ilgili tedirginliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.