1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar bugün kaç TL?
Dolar bugün kaç TL?

Dolar bugün kaç TL?

Dolar - euro kaç TL? 24 Kasım 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Yurt içi piyasalarda yeni hafta oldukça hareketli başladı. Geçtiğimiz haftayı 7,55'in altında kapatan dolar/TL, dün piyasaların kapanışına doğru 7,95'in üzerini gördü. 

Üç hafta önce 8,50'yi aşan dolar/TL geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından 7,52'ye kadar gerilemişti. Ancak bu düşüş kalıcı olmadı.

Son 5 haftadır büyük bir oynaklık yaşayan kur, şu dakikalarda 7,89; euro/TL ise 9,37 seviyelerinden işlem görüyor.

İKİ YIL ARADAN SONRA İLK KEZ 10 YILLIK İHALE

Gözler bugün Merkez Bankası'nın 475 baz puan faiz artırımının ardından bugün gerçekleştirilecek olan 10 yıllık tahvil ihalesi izlenecek. Hazine, 2 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 10 yıllık ihaleye çıkacak ve vade ilk kez 2030'lu yıllara uzuyor. Yeni gösterge olacak 10 yıl (3.640 gün) vadeli sabit kuponlu tahvili ilk kez piyasaya sunulacak.

Bugün piyasaları etkileyecek bir veri açıklanmayacak. Türkiye'de artan corona virüs vakaları yeni tedbirleri beraberinde getirebileceğinden piyasalar tarafından endişe ile takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.