1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar bugün kaç TL?
Dolar bugün kaç TL?

Dolar bugün kaç TL?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Güne yatay başlayan dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın bugünkü Enflasyon Raporu sunumu esnasında bir miktar geriledi.

Kur bugün 7,38 civarında seyrederken euro/TL ise 8,94'lerde işlem görüyor.

Yılın ilk Enflasyon Raporu'na göre enflasyon beklentileri değiştirilmezken, Başkan Ağbal fiyat istikrarı vurgusuna devam etti. Ekim 2020'de yayımlanan son Enflasyon Raporu'nda 2021 için enflasyon tahmini yüzde 6.2’den yüzde 9.4’e çıkarılmıştı.

Ağbal, "2021 yıl sonu enflasyonunun yüzde 9.4 olarak gerçekleşeceğini, 2022 yıl sonunda yüzde 7'ye ve 2023'te yüzde 5'e gerilemesini tahmin ediyoruz" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), dün beklentiler doğrultusunda faizler ve para politikasında değişikliğe gitmezken, dolar endeksi, 91 seviyesini test etti.

Euro/dolar paritesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusunda seçenekleri değerlendirdiği konusundaki kulis haberlerle dün yüzde 0,5 gerileyerek 1,21'in altına indi.

Uzmanlar, küresel ölçekte yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve aşılama çalışmaları ile ilgili haberlerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.