1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)
Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 12 Ağustos 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Corona virüs pandemisinde, aşı çalışmalarına ilişkin gelen olumlu haber akışına rağmen ABD'de yeni teşvik paketi üzerinde artan belirsizlikler küresel piyasalarda satış baskısına yol açıyor.

Yurt içinde ise dolar/TL ve euro/TL, son 2 gündür yaşadığı düşüşün ardından bu sabah sakin bir başlangıç yapmıştı.

Piyasaların açılmasıyla yönünü yukarıya çeviren dolar/TL 7,28'in üzerine çıkarken euro/TL 8,60'a doğru hareketlendi.

Öte yandan, ABD borsalarında, S&P 500 endeksi son yedi günlük yükselişinin ardından şubatta gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

ANLIK DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PETROL FİYATLARI 45 DOLARIN HEMEN ALTINDA

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarının analistlerin beklentilerinin üstünde düşerek ABD'nin petrol talebinin corona virüsün olumsuz etkilerini atlatabileceği umutlarını artırmasıyla yükseldi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 1 geriledikten sonra yüzde 0,3 artışla 44,54 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü dün yüzde 0.8 düştükten sonra yüzde 0,2 yükselerek 41,70 dolarda seyretti.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasında devam eden gerilim, ABD'de görüşülmekte olan teşvik paketine ilişkin belirsizlikler ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayılarının artmaya devam etmesinin risk algısını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de enflasyon ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretim verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, Covid-19 tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.