1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar kuru bugün ne kadar? (28 Eylül 2020 dolar - euro fiyatları)
Dolar kuru bugün ne kadar? (28 Eylül 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar kuru bugün ne kadar? (28 Eylül 2020 dolar - euro fiyatları)

Piyasalarda tarihi zirveler yenilenmeye devam ediyor. Geçen hafta TCMB piyasa beklentilerinin aksine politika faizini artırsa da dolar/TL'deki düşüş kalıcı olmadı.

A+A-

Geceyarısı 7,80 seviyelerine gelerek rekor tazeleyen dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 7,79 seviyesinde yer alıyor.

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), piyasa beklentilerinin aksine politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 10,25'e çıkarması ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), normalleşme adımları kapsamında bankaların türev işlem limitlerini yükseltmesi kararları sonrası 7,5112 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, cuma gününü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 7,6648'den tamamladı.

Euro/TL ise tarihi zirvesini yenilemeyi sürdürerek 9,09 TL’de yer alıyor.

İngiliz sterlini ise İngiltere'nin Ekim ayına kadar Avrupa Birliği ile Brexit ticaret anlaşması sağlayabileceği umuduyla değer kazanıyor. Euro karşısında 19 günün en yüksek seviyesinde bulunan sterlin, ABD Doları karşısında da yüzde 0,7 değer kazandı. Sterlin, 10,05 TL'den işlem görüyor.

GÖZLER YEP'TE 

Ekonomi gündeminde gözler, Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesine çevrildi.

Ekonominin yol haritası niteliğini taşıyan YEP'in bu hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanması bekleniyor.

EKİM AYINDA VERİ GÜNDEMİ YOĞUN 

Ekim ayında veri takvimi de yine yoğun olacak. Ekim ayının başında eylül ayı ihracat rakamları ve enflasyon verileri belli olacak.

İşsizlik rakamları 12 Ekim'de, ciro, perakende satış ve sanayi üretim endeksleri 13 Ekim'de, eylül ayı bütçe gerçekleşme sonuçları ise 15 Ekim'de açıklanacak. Tüketici güven endeksi ise 22 Ekim'de belli olacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 22 Ekim'de toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da yılın son Enflasyon Raporu'nu 28 Ekim'de duyuracak.

BUGÜN PİYASALAR NEYİ TAKİP EDECEK?

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ve ABD'de Dallas Fed imalat endeksi verisinin takip edileceğini bildirdi.

Merkez Bankası ve BDDK'nın son kararlarının piyasaları desteklediğini ifade eden analistler, özellikle jeopolitik gelişmelerin risk iştahını azalttığını, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.