1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar kuru bugün ne kadar?
Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? 24 Ekim 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz alış satış fiyatlarında son durum. Merkez Bankası, faiz kararı bugün toplanacak. Piyasada faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. BIST 100 endeksi de güne yüz

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'ye getirilen yaptırımların kaldırılacağını açıklamasının ardından düşüşünü hızlandıran dolar dün akşam saatlerinde 5,73 liraya kadar gerilemişti.

Dolar/TL, bugün bankalararası piyasada 5,74 seviyesinde yer alıyor. 

Euro/TL 6,41'den işlem görüyor.

BIST 100 endeksi ise, güne yüzde 0,66 yükselişle 100.447,23 puandan başladı.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,72 ve 5,65 seviyelerinin destek konumunda olduğunu, 5,80'in ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası'nın indirim yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. En iyimser tahminler 100 baz puanda ağırlık kazanıyor. Ancak kur stabil giderse 150 baz puanlık bir indirimin de gelebileceği konuşuluyor. Piyasada 250 baz puana kadar beklenti bulunuyor. PPK’nın bir sonraki toplantısı 12 Aralık tarihinde yapılacak.

 

 

 

- Merkez Bankası faizlerde indirim sürecini temmuz ayında başlattı. 25 Temmuz’da toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini 425 baz puan indirdi.

- Ağustos ayında yapılan toplantıda ise indirim 325 baz puan oldu. Böylece toplamda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında 750 baz puan indirim yapılarak oran yüzde 16.50’ye getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.