1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar kuru bugün ne kadar?
Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? 4 Aralık 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Dolar ve euro, haftanın son gününe yükselişle başladı.

Dolar/TL dün açıklanan beklentinin üzerindeki enflasyon verisiyle 7,90 üzerini test ederken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın enflasyonu önceleyen mesajıyla birlikte 7,80'lere çekildi.

Haftanın son işlem gününe dolar/TL, 7,81 seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL de, 9,49'da yer alıyor.

MOODY'S'İN TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR

Yurt içi piyasalarda veri gündeminin zayıf olmasına karşın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in muhtemel Türkiye değerlendirmesi gündemin en önemli maddesi durumunda.

Moody's eylül ayında Türkiye'nin kredi notunu 'Negatif' görünüm ile 'B2' seviyesine indirmişti. Anketlerde uzmanların neredeyse tamamı notun değişmeyeceğini, çoğunluğu görünümün de aynı kalacağını düşünüyor.

DIŞARDA GÖZLER ABD İSTİHDAM VERİSİNDE

Küresel piyasalarda ise ABD'de açıklanacak istihdam verilerinin yakından izlenecek. Piyasalarda tarım dışı istihdamın kasım ayında bir önceki aya göre daha düşük geleceği beklentisi bulunuyor. Günün diğer izlenecek verileri ABD'den dış ticaret (16.30), fabrika siparişleri (18.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) olacak.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısına ilişkin haber akışının yanı sıra jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de piyasaların odağında yer aldığı bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.