1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ne kadar? (28 Temmuz 2020 dolar - euro fiyatları)
Dolar ne kadar? (28 Temmuz 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar ne kadar? (28 Temmuz 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 28 Temmuz 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

A+A-

Yurt içinde ise döviz fiyatlarında dün akşam yaşanan yukarı yönlü sert hareketlerin ardından bu sabah sakin bir hava hakim.

Yaklaşık 2 aydır yatay seyreden dolar/TL kuru bugün 6,90 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL, dün akşam saatlerinde kısa süreliğine de olsa ani yükselişle 7 seviyesine yaklaştıktan sonra yeniden bir aydan uzun süredir işlem gördüğü 6,85 etrafında dengelendi.

Euro/TL ise dün akşam 8,22 seviyelerine çıkarak tarihi zirvesini yenilemesinin ardından bu sabah 8,07 seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşan spot altın fiyatları, bu sabaha karşı 1.980 dolara kadar tırmandıktan sonra kar satışlarıyla karşılaştı. Altındaki düşüş Asya borsalarındaki yükselişi sınırlarken; yatırımcıların gözü yarın açıklanacak olan Fed faiz kararına çevrildi.

Yatırımcılar Fed'in bu haftaki toplantısında son derece gevşek para politikasını teyit edeceğini ve belki de uzun vadede daha yüksek enflasyona göz yumacağının işaretini vereceğini bekliyorlar.

Uzmanlar, ABD'nin yeni teşvik paketine ilişkin gelişmeler, yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisine yönelik haber akışının gündemin odağında olduğunu belirtti.

Yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ABD'de konut fiyat endeksi, tüketici fiyat endeksi ve Richmond Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,85-6,90 bandının izleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.