1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ve euro fırladı…
Dolar ve euro fırladı…

Dolar ve euro fırladı…

ABD ve Türkiye’nin vizeleri karşılıklı olarak askıya almasının ardından dolar fiyatları sert yükseldi.

A+A-

Dolar fiyatları uluslararası işlemlerde en yüksek 3.7923 seviyesini görürken, sonrasında 3.70 seviyelerinde dengelendi. Euro fiyatları ise 4.4887’yi görerek tarihi rekorunu kırarken, şu sıralarda 4.33 seviyelerinde…  Sterlin ise 4,8422 /4,8459 güne seviyesinde başladı.

Türk Lirası, Pazartesi gününün erken işlem saatlerinde, dolar karşısında Ocak ayında gördüğü seviyelere geldi. Dolar/TL , Fed sıkılaşmasının gelişen paraları olumsuz etkileyeceği endişelerine bağlı olarak cuma günü yüzde 0.8 düşmüştü.

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı, ABD’nin Türkiye vatandaşlarının vize başvurularını askıya alma kararının ardından Türkiye’nin de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya almasından sonra yüzde 4’ü aştı. Dolar kuru, saat 8.47 itibari ile 3.7021 seviyesinden işlem görüyor.

EURO TARİHİ REKOR KIRDI

Euro/TL ise yüzde 3 kayıpla 4.4887 seviyesine kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL şu dakikalarda 4.3463 seviyelerinde…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.