1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı
Dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı

Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılaması nedeniyle dolar ve euro yeni haftaya rekorla başladı.

A+A-

Bu sabah bankalararası piyasada dolar/TL 4,5693‘e çıkarak tüm zamanların en yükseğini gördü. Dolar 4,54 civarında hareket ediyor.

Euro/TL de 5,3513 ile rekorunu yeniledi. Euro 5,32 seviyesinde seyrediyor.

Sterlin/TL ise 6.04 seviyesinde seyrediyor

DOLAR ULUSLARARASI PİYASADA 5 AYIN ZİRVESİNDE

ABD Merkez bankası’nın bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceği beklentisi dolarda güçlü bir değerlenme eğilimi yaratırken bu eğilim gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi beş ay sonra ilk kez 94 seviyesine yükseldi.

MERKEZ’İN OLASI ADIMLARI BEKLENİYOR

Gelişmekte olan ülkelere yönelik bu denli satış baskısı yanında Türkiye piyasaları da negatif ayrışıyor. Bankacılar Merkez Bankası’nın olası adımlarını bekliyor.

Merkez Bankası’ndan yapılan son açıklamada, “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” denilmişti.

Piyasalar ayrıca Fed’in çarşamba günü açıklayacağı son toplantı tutanaklarını takip edecek. Tutanaklarda Fed’in faiz artış sürecine ilişkin ipuçları izlenecek.

Teknik açıdan dolar/TL’de 4,60 seviyesinin psikolojik direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, 4,50’nin ise kısa vadede destek konumuna gelebileceğini söyledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.