1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dövizde haftanın ilk rakamları
Dövizde haftanın ilk rakamları

Dövizde haftanın ilk rakamları

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,78 seviyesinde işlem görüyor.

A+A-

Jeopolitik endişeler ve küresel gelişmelere odaklanan dolar/TL'de geçen hafta yaşanan dalgalı seyrin ardından haftaya 3,78 civarında başladı.  Euro/TL ise 4,65'in üzerinde hareket ediyor.  Sterlin/TL ise  5,2997-5,3015 güne civarında başladı.

Dolar/TL geçen hafta 3,76'lı seviyelerden 3,81'in üzerine çıkmış ancak sonrasında endişelerin hafiflemesiyle haftayı 3,78'in hemen üzerinde tamamlamıştı. Bankalararası piyasada dolar bu seviyeden işlem görüyor.

Euro/TL ise 4,65'in üzerinde hareket ediyor. 

Küresel piyasalarda ise geçen hafta yayımlanan tutanaklarda Fed'in para politikasında kademeli sıkılaştırma yanlısı eğilimini koruyacağını gösteren ölçülü ifadeler yatırımcıları rahatlattı.

Yatırımcılar yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Temsilciler Meclisi'nin sorularına vereceği cevaplarda da tutanaklardakine benzer ifadeler kullanacağını öngörüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.