1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dudak uçuklatan kazanç
Dudak uçuklatan kazanç

Dudak uçuklatan kazanç

Kangrenleşen kayıt dışılıkta binleri bulan kazançla kuaförlük sektörü revaçta. Evden vergi ödemeden, kaçak çalışan kuaförlerin aylık kazançları ağızları açık bırakıyor.

A+A-

Ülkeyi kıskacına alan denetimsizlik, her alana olumsuz sirayet ederken, bu defaki durağı ise kuaför dükkânları oldu. İş yapamaz hale gelen kuaför ve berber dükkânları, vergi vermeden evden çalışan kuaförler nedeniyle hem haksız kazanca maruz kalıyor hem de çalıştıracak eleman bulamıyor.

Evde sadece komple ağda yapan kaçak bir kuaför, minimum 100 TL’den günde 3 ağdadan ayda 9 bin TL kazanıyor. Buna bir de evde 120 TL’den başlayan fiyatlarla yapılan jel tırnak uygulaması eklenince kayıt dışı aylık kazanç tavan yapıyor. Vergi ödemeden evde 120 TL’den 3 jel tırnak yapan bir kuaför, bir ayda sadece tırnaktan 10 bin 800 TL kazanıyor.

KAYITLI KUAFÖRLER İSYANDA…

Genel işsizlik oranı %11, genç işsiz %20, kayıt dışı çalışmanın ise %10’ları aştığı KKTC’de kayıt dışı çalışanların hızlı artışı ülke ekonomisinde de derin yaralar açmaya devam ediyor. KKTC’de faaliyet gösteren kayıtlı kuaför ve berberler, evden kayıt dışı, vergi ödemeden çalışan kuaförlere isyan etti.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.