1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dün eleştiriyordu, bugün savunuyor!
Dün eleştiriyordu, bugün savunuyor!

Dün eleştiriyordu, bugün savunuyor!

Çanakkale Gençlik Kampı’nı muhalefette iken “Laiklik karşıtı ve AKP yanlısı propaganda yapılıyor” diyerek ağır bir dille eleştiren Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, hükümete gelince savunur hale geldi.

A+A-

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Çanakkale Gençlik Kampı’nı muhalefette iken “Laiklik karşıtı ve AKP yanlısı propaganda yapılıyor” diyerek ağır bir dille eleştiren Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, hükümete gelince savunur hale geldi. Özyiğit, 17 Mayıs tarihinde okullara bir yazı gönderterek, kampa bu yıl katılacak öğrencilerin tespit edilerek Bakanlığa bildirilmesini istedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve ülkemizde de eleştirilere yol açan “Çanakkale Gençlik Kampı” bu yılda düzenleniyor. Geçen yıl düzenlenen ve ülkemizden de çok sayıda gencimizin de katıldığı kampta, gençlerin laiklik karşıtı AKP yanlısı propagandalara alet edildiği, haremlik- selamlık uygulamasının uygulandığı, şehitliklerin yanında türbelerinde gezdirildiği, 11-14 yaş arası kız çocuklarına şort giydirilmediği, bazı kız çocuklarının zorla başlarının kapatıldığı iddiaları ortaya atılmış ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, öğretmen sendikaları ile o dönemin muhalefeti, bugünün Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

TDP Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, muhalefet olduğu dönemde 8 Aralık 2017 tarihinde verdiği bir röportajda, AKP’nin politikalarını benimsemelerinin yada tasvip etmelerinin mümkün olmadığını, 2023 yılının Türkiye’de laik bir devletin sonu, yeni bir padişahlığın başlangıcı olacağını inandığını söylemiş, KKTC’de giderek artan İlahiyat Koleji ve Kuran Kurslarındaki artışa dikkat çekmişti. Özyiğit, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Çanakkale Gençlik Kamplarına KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın izni ile ülkemizden binlerce gencimizin de katılmasına şiddetle karşı çıkmış ve “Çanakkale kampına çocuklarımız götürülüyor ve Atatürk’ün mücadelesi anlatılacağına tersi anlatılırken, laik cumhuriyet yerine şeriat düzeninin nasıl geleceği, dini öğretiler anlatılıyor. Bu konuda düşüncelerimiz farklıdır.” açıklamasında bulunmuştu.

Bundan yaklaşık altı ay önce söz konusu kampı ağır bir dille eleştiren TDP Genel Başkanı bugünün Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, ülkemizdeki tüm Ortaokul, Lise, Kolej, Özel Kolej ve Meslek Müdürlüklerine, 17 Mayıs 2018 tarihinde Müsteşarı Adnan Eraslan vasıtası ile bir yazı göndererek, Çanakkale Gençlik Kampı’na katılacak öğrencilerin tespit edilerek en geç 31 Mayıs’a kadar Bakanlığa bildirilmesini istedi.  

Konu ile ilgili Yenidüzen Gazetesi’nden Didem Menteş’in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, “Çanakkale kampı konusunda Türkiye yetkilileriyle görüştüklerini, Kıbrıs Türk toplumunun hassasiyetlerine duyarlılık gösterilmesiyle ilgili uzlaşıya varıldığını belirtti ve kamp programının kesinlikle Kıbrıs Türk toplumunun hassasiyetleri doğrultusunda gerçekleşecektir” sözleriyle savundu.

 Yenidüzen’e konuşan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, bu yıl düzenlenmesi planlanan Çanakkale Kamp ve Gezi Programı’nın geçen yılki programla aynı içerikte olduğunu, kız ve erkek cinsiyet ayırımı düzeyinde düzenlenecek bir kamp olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl dini propaganda içerikli uygulamalar yapıldığını anımsatan Eylem, “çocuklarımıza bir takım değerlerin kültürlenme yoluyla aşılanması söz konusudur ve büyük bir projenin bir parçasıdır.  Ne yazık ki bunun bu şekilde uygulanması için okullara yazı gönderilmesi ve Eğitim Bakanlığı’nın buna ‘dur’ dememesi bizler için üzücüdür” dedi. Aynı projenin bu Eğitim Bakanlığı döneminde uygulanmak istenmesine tepki gösteren Eylem, Pazartesi günü Eğitim Bakanlığı ile görüşerek, bu projenin geri alınması çağrısında bulunacaklarını dile getirdi.

Muhalefette iken aslan kesilen fakat koltuğa oturduktan sonra yan çizen, savunduğu tüm ahlaki değerlere ve siyasi görüşüne ters icraatlara ve söylemlerine devam ederek kendine oy veren seçmenine ihanet eden Cemal Özyiğit’in bu kararına, söz konusu kampa karşı olduğunu ifade eden TDP Gençlik kollarından nasıl bir cevap geleceği merakla bekleniyor.

32779081_10156435531810850_2415178750422417408_n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.