1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dün intihar bugün kokteyl
Dün intihar bugün kokteyl

Dün intihar bugün kokteyl

Dün bir akademisyenin intihar ettiği üniversitede, bugün tepkilere neden olan görüntüler...

A+A-

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Güneş Günay Sezer, dün 5 katlı okul binasının en üst katından atlayarak intihar etmişti.

Bugün ise, Bartın Üniversitesi’ndeki görüntüler tepkilere neden oldu. 5-7 Aralık tarihleri arasında Bartın Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı Akreditasyon Çalıştayı yapılıyor. Çalıştay öncesinde bu sabah kokteyl yapılması tepkilere neden oldu. Bazı akademisyenler, dün üniversitenin öğretim üyesi Sezer’in intihar etmesinin ardından bugün kokteyl yapılmasını tepki ile karşıladılar.

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un Özel Kalem Müdürü Turgay Delialioğlu ise kokteyl yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Delialioğlu Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Bu çalıştay TÜBİTAK tarafından 3-4 ay önce desteklenmesine karar verilmiş bir bilimsel etkinlik. Dolaysıyla Amerika, Almanya, Hollanda ve diğer üniversitelerinden gelen hocalarımız var. Dün bu konu gündeme gelmiş ve hocamızın anısını yad edecek şekilde revize edildi. Kokteyl asla yok. Biz de Sayın Rektörümüz eşliğinde cenaze törenine gidiyoruz. Üniversitemizde matem havası var” ifadelerini kullandı.

Öğretim Üyesi Güneş Günay Sezer’in intiharının ardından savcılık soruşturma başlatmıştı. Dün otopsi için Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Sezer’in cansız bedeni, bugün cenaze namazı için hastane morgundan alındı.

İşte üniversitede tepkilere neden olan fotoğraflar ile cenazeden kareler:

 

Bülent Karslıoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.